z zawodówki do technikum

• Autor wątku Autor wątku Madridsta123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Madridsta123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Dzień dobry. To znowu ja... Zaczął się rok szkolny, sądziłem, że zawód fryzjer to coś co chce robić w życiu, jednak był to błąd i traktuje to jako hobby. Czy jest możliwość przeniesienia się z zawodowki do technikum? Tak na prawdę zawsze interesowała mnie informatyka. Proszę o pomoc.
Ps. Co z praktykami? Czy mogę wycofać się z umowy podpisanej 2 września? Przy tym zawodzie tylko się mecze, wiec zrozumcie mnie chociaż w małym stopniu.

Madridsta123 napisał:
Czy jest możliwość przeniesienia się z zawodowki do technikum?
Tak , za zgodą dyrka
Madridsta123 napisał:
Co z praktykami?
Umowe o przygotowanie zawodowe mozesz wypowiedzieć

Okres wypowiedzenia zgodnie z art 36 , chyba ze rozwiążecie umowę za porozumieniem stron , to ustalicie sobie date rozwiązania umowy

Tak raczej zrobimy, za porozumieniem stron. Także jeżeli będzie zgoda, to mogę od tego samego dnia już poznać klasę i z nimi mieć do końca dnia czy musze do czasu wypowiedzenia umowy chodzić do szkoły i na praktyki? Wiem, że nie liczy się co ja bym wolał, jednak nie chciałbym juz chodzić na praktyki i do tej klasy, męczę się w tym zawodzie i nie widzę siebie jako przyszły fryzjer.

Mam nadzieje, ze nie będę musiał tam robić jeszcze 2 tygodni a do tego mieć dłuższe zaległości w szkole...
Sama mi parę dni temu zasugerowała, że lepiej by było gdybym się przeniósł do technikum bo tutaj nie dam rady.

Powrót