Zabezpieczenie przez policję twardego dysku..

• Autor wątku Autor wątku makika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry. Chciałam się zapytać jakie konsekwencje mogę ponieść przez moją głupotę. Otóż ok 2 lat temu n a aukcji allegro zakupiłam grę która była kopą gry i w zwiazku tym zostałam wezwana na komedne policji w celu złożenia zenzań w charakterze świadka. Po ok 2 tygodniach od tego momentu przyszła polcja z nakazem przezukania mojego mieszkania i po przeszukaniu zabezpieczyła ok 80 płyt dvd z różnymi filmami i piosenkami oraz twardy dysk (na płytach były różne filmy i muzyka niestety były to płyty nieoryginalne i było na nich ok 300 filmów oraz ok 200 piosenek a na twardym dysku było ok 1500 piosenek mp3 oraz nielegalnie wgrany system windows.) Wszystkie płyty były użwane w domu niebyłyprzezemnie sprzedawane ani wypożyczane. Chciałam się zapytać jakie konsekwencje mogę ponieść w związku z tym.

Wątpie aby postawiono Ci zarzut za posiadanie nielegalnych piosenek i windowsa.

A jeśli nie rozpowszechniałaś, to już o jeden zarzut mniej :D

A te filmy bo było ich sporo?? Jakie jest prawdopodobieństwo, że nieponiose zadnych konsekwencji??

Filmy i muzyka sa w jednym worku - mozna miec kopie na swoj uzytek, nie wolno rozpowszechniac.

Co innego programy pirackie.
Nie wolno nawet ich posiadac.
O karach poczytaj na Forum w dziale prawa autorskiego.

za "lewy" Windows I grę - minimum paserka ... ;
filmy i muzykę generalnie można posiada.... (chyba że oficjanie utwór jeszcze nie miał swojej premiery...

możliwy również przepadek komputera

no oprucz tych filmów i muzyki był windosws i 1 gra zainstalowane na komputerze ;/. A za zarzut paserstwa jaką mogę dostać kare??

art. 291 &1 KK lub 292 &1 KK ( w zalezności od ustaleń)

A mógł by mi ktoś konkretnie napisać co mi grozi?? A czy jest możlieość zebym żadnej kary nieotrzymała

Powrót