zabezpieczenie wniosku ??????????????

• Autor wątku Autor wątku Ratmaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

Ratmaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
witam wszystkich
i proszę żeby mi ktokolwiek wyjaśnił co to jest?????????? :x

dzisiaj otrzymałem wniosek od mojej ex

Wniosek o wydanie postanowienia zabezpieczającego czynności procesowe - CITO

moja ex wnosi oto żebym był nieobecny przy jej widzeniach z córką zasądzonych przez sąd ...itd
ponieważ moja obecnoś negatywnie wpływa na nawiązanie więzi emocjonalnych córki z matką .... bla bla bla jak to ja źle na to wpływam,

moje pytanie :
co to jest za wniosek CITO i czy jest on wogóle dopuszczalny
:what:

wniosek taki ma na celu wydanie przez sąd postanowienia odnosnie widzeń , ktore będzie obowiazowało do czasu zakończenia procesu ..czyli najzwyklej w świecie żona domaga się aby widzenia z dzieckiem odbywały się już teraz bez Pańskiej obecnosci do momentu wydania ostatecznego postanowienia .
[cytat:28f9d36y]
czy jest on wogóle dopuszczalny
[/cytat:28f9d36y]
to należy do oceny sądu ...

cito - znaczy natychmiast czyli tak mi się wydaje w ciągu 48 godzin, natomiast nigdzie nie moge znaleść żadnej w zmianki o takim zabezpieczeniu,
ponadto zmierza ono do zaspokojenia roszczeń wnioskodawczyni, która domaga się zwiekszenia kontaktów, niemam nic przeciwko, tylko nie chciał bym żeby spotkania nadwyrężały psychikę mojego dziecka, to logiczne że musi to być wprowadzane krok po kroczku, a nie odrazu.

oco chodzi z zabezpieczeniami czynności procesowych??? :what:

[cytat:16nut0k5]
oco chodzi z zabezpieczeniami czynności procesowych???
[/cytat:16nut0k5]
Zapewne chodzi o zabezpieczenie powództwa w tym względzie, a innymi słowy mówiąc na taki wniosek sąd postanawia na niejawnym posiedzeniu o zabezpieczenie wniosku w zakresie treści tego wniosku na czas trwania danego postępowania.
Żona chce już teraz tą sprawę (widzenia) uregulować na czas trwania postępowania.
Tak się domyślam.

Ratmaj , moim zdaniem odpowidz uzyskałeś , a nadal latasz w kółko jak pies za ogonem i zadając to samo pytanie (bez sens) mimo ze odp. juz masz. Piszesz elaboraty ktore nie maja wiekszego sensu ...
Jak juz napisałam w poprzednim poście KWESTIA ROZPATRZENIA POZYTYWNIE/NEGATYWNIE WNIOSKU MATKI NALEZY WYŁĄCZNIE DO SĄDU!!!

Ewo, ten komentarz - aczkolwiek trafny - wydaje mi się, mimo wszystko, zbędny.
Ponieważ uważam, że wątek został wyczerpany a także dlatego aby zapobiec dalszej niepotrzebnej wymianie zdań temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót