zabicie psa

• Autor wątku Autor wątku kamilzabiłem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kamilzabiłem

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
chciałbym sie dowiezieć co grozi za zabicie psa mój brat trzymał psa w piwnicy jego siostra wraz z konkubentem namawiali go żeby sie go bozbył i wiecznie były kłótnie w domu że ten pies śmierdzi im wkącu brat pod wpływem alkocholu zabił psa siekerą a siostra jak to zobaczyła to zadzwoniła na policję jak on ma sie teraz tłumaczyć przed sądem gdy był zmuszany pzychicznie by tego psa sie pozbyć i ile mu za to grozi bo oni w ten sposób próbują sie go pozbyć z domu

kamilzabiłem napisał:
jak on ma sie teraz tłumaczyć przed sądem
Bo ja wiem... "Jestem kretynem, stanowię zagrożenie dla normalnych, cywilizowanych ludzi i nie powinienem żyć wśród społeczeństwa"?

Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt:
Przepis prawny:
Art. 35.9) 1. Kto zabija, uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1–4
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

2. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 lub 1a działa ze szczególnym okrucieństwem
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

za zabicie psa ze szczegolnym okrucienstwem a tu mamy taki przyklad powinien dostac wyrok conajmniej 5 lat o chlebie i wodzie,i tego mu zycze.:mad:

kika88
Kobieta.gif
i co to wnosi do tematu?
Dla mnie też jest to szokujące że ludzie w tak bestialski sposób postępują z naszymi "braćmi mniejszymi" ale nie twórzmy z tego powodu nowego prawa w formie życzeniowej.
Jednak o trochę powagi proszę i to wszystkich.

W jego przypadku niech poprosi co najwyżej o nizszą karę chociaż bez prawnika watpie by coś mu się udało.

Są duże lepsze metody na pozbycie się uciążliwego zwierzęcia chociażby oddać do schroniska niż go zabić.

kamilzabiłem napisał:
był zmuszany pzychicznie by tego psa sie pozbyć
kamilzabiłem napisał:
zabił psa siekerą
Każdy ma wolną wolę, umiejętność kierowania swoimi czynami.
W tym przypadku skierowanie na badania psychiatryczne wydaje się konieczne.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót