Zabieg a powikłania

• Autor wątku Autor wątku asia549
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia549

Użytkownik
Odpowiedzi
142
15.11.2024r po wcześniejszej konsultacji z chirurgiem naczyń miałam wykona skleroterapie piankową w celu likwidacji żylaków. Zabieg był płatny i jeden zastrzyk miał zlikwidować problem. Po kilku dniach zauważyłam że na tej nodze na której był wstrzykiwany ten środek likwidujący żylaki pojawiła mi się z przodu nogi ( a zabieg był z tyłu nogi) duża plama z widocznymi malutkimi popękanymi żyłkami. Udałam się ponownie do tego lekarza w celu wyjaśnienia sytuacji. Pan doktor był zdziwiony i jego rozwiązaniem było ponowne wstrzyknięcie mi tego płynu do żył. Zapytałam się go czy da mi gwarancję że to mi zlikwiduje nowy problem i że mój stan nóg się nie pogorszy. Niestety nie może mi takiej gwarancji dać ale zastrzyk może zrobić. Powiedziałam mu że muszę się zastanowić. Przed zabiegiem nie byłam informowana o powikłaniach nie wypełniałam też żadnej zgody na zabieg. Czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy za zabieg??? Co mogę zrobić jeszcze w tej sprawie. Zamiast poprawić sobie wygląd nóg mam go bardziej zniszczony.

Powrót