Zablokowane konto przez komornika

• Autor wątku Autor wątku uber666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

uber666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam.
Mam, pewien problem z komornikiem. Zajęcia konta się niestety spodziewałem aczkolwiek wszystkich środków niestety nie.
Konto posiadam w banku ***. Po wypłacie dowiedziałem, się ze na koncie pojawił się stan minusowy.
Nie mam dostępu do, żadnych środków.
Z tego co mi wiadomo powinienem mieć dostęp do środków wolnych, od zajęcia ale niestety cała wypłata została zamrożona.
Dzięki takiemu rozwiązaniu nie mam żadnych środków do, życia. Co mogę zrobić w takim przypadku? Jest to sytuacja patowa gdyż nie mogę opłacić rachunków, jak też zrobienia zakupów podstawowych produktów. Informacyjnie podam też że wynagrodzenie jest z umowy o pracę zajęcie nie jest alimentacyjne. Proszę o szybką pomoc gdyż jak wspomniałem zostałem pozbawiony środków do, życia.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy przypadkiem nie masz dopuszczalnego debetu na rachunku ?
Kiedy doszło do zajęcia rachunku i jaką kwotę w danym miesiącu jednak przed wpływem wynagrodzenia otrzymałeś ?

Debetu na koncie nie posiadam.
W czerwcu otrzymałem tylko wynagrodzenie dokładnie 9 a 11 zostało zajęte konto.

Jak rozumiem nie możesz płacić kartą, wypłacić z bankomatu, czy też wypłacić w placówce banku ?
Na jaką kwotę dokonałeś płatności, opłat, obciążeń wewnętrznych do dnia 11 czerwca ?

Przelewów nie mogę zrobić płacić kartą i wypłacać w bankomacie też nie. Kwota jaką wydałem po przelewach i zakupach to jest około 1400zl. W kasie nie sprawdzałem

Ostatnia edycja:
Dodatkowo miałem zablokowane środki z zeszłego miesiąca za mandat tak że 9 skasowało mi z kąta te zablokowane środki plus z wypłaty. Spowodowało to że 9 miałem do dyspozycji niecałe 1900, wydałem koło 1400 i do reszty nie mam dostępu.

Powrót