Zablokowane konto w grze a zwrot pieniędzy za usługę premium

• Autor wątku Autor wątku adrian909090
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrian909090

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

Dzisiaj w Drakensang Online 'posypały' się bany (blokady) wielu tysiącom graczy za wykorzystywanie błędów w grze do własnych korzyści.

W grze można zakupić czasowy pakiet premium za realną walutę.

Moje pytanie brzmi:

Czy w przypadku blokady konta mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy za pakiet premium, który powinien być nadal aktywny. Mam wrażenie, że skoro usługa nie została dokończona (zapłacone za 30 dni, z których minęło 15) to firma nie może pobrać za to pełnej kwoty? Czy w jakiś sposób broni ich wewnętrzny regulamin?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

To drugie jest ważne, i powinieneś to przeczytać przed rozpoczęciem gry.

Wiedziałbyś, że "Zabronione jest wykorzystywanie bugów i/lub błędów w kodzie gry dla swoich celów"

Co ciekawsze, wiedziałbyś też, że tak właściwie to firma nic nie gwarantuje, a jeśli zdecydujesz się sądzić o ewentualne swoje prawa, obowiązuje prawo właściwe dla Luxemburga.

wittka napisał:
To drugie jest ważne, i powinieneś to przeczytać przed rozpoczęciem gry.

Wiedziałbyś, że "Zabronione jest wykorzystywanie bugów i/lub błędów w kodzie gry dla swoich celów"

Co ciekawsze, wiedziałbyś też, że tak właściwie to firma nic nie gwarantuje, a jeśli zdecydujesz się sądzić o ewentualne swoje prawa, obowiązuje prawo właściwe dla Luxemburga.

Dziękuję za odpowiedź. Wykorzystywanie błędów skutkuje blokadą konta i z tym się nie spieram. Pytałem jednak czy w ogóle warto pisać maila w sprawie zwrotu pieniędzy z tytułu niewykorzystanego konta premium :)

Ok, dzięki. Temat można zamknąć :)

Powrót