Zablokowanie dostępu to konta w grze internetowej

• Autor wątku Autor wątku eolc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eolc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mój problem tkwi w zablokowaniu dostępu do konta w grze w której wydałem około 800 euro (stąd mój problem).

Według "supportu", który nic w tej sprawie nie chce mi powiedzieć, poza tym, że według nich naruszyłem "warunki użytkowania"

Czy mają prawo w pełni zablokować dostęp do zakupionych dóbr wirtualnych ?

Wszystko zależy od regulaminu korzystania z gry. Dość często w grach tego typu gracz jest jakoby użytkownikiem, a jego konto do którego przypisane są postacie czy przedmioty jest tylko użytkownikowi "wypożyczane".

Mnie osobiście zdarzyła się historia w której posiadając postać musiałem się z nią pożegnać na skutek zmian w strukturze samej gry, serwerów. Nastąpił ogólny reset gry i każdy otrzymał nowe postacie.

Oczywiście wydaje mi się, że w grach zagranicznych obowiązuje prawo kraju w którym zarejestrowany jest właściciel gry.

Przykładowo Kalifornijska firma Blizzard Entertainment będąca właścicielem gry World of Warcraft (znana gra typu mmorpg) odpowiada prawnie przed tamtejszym prawem. My możemy jedynie akceptować lub nie ich regulamin (lub np. dział support).

Wszystko zależy co za gra i gdzie sięgają jej korzenie...

Powrót