Zablokowanie połączeń z powodu przekroczenia limitu kredytowego PLUS

• Autor wątku Autor wątku PIOTR4443
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PIOTR4443

Użytkownik
Odpowiedzi
256
Witam mój telefon został zainfekowany wirusem przestępcy przez mój telefon chcieli dostać się do mojego konta bankowego lecz im się to nie udało .Natomiast telefon bez mojej wiedzy wysyłał bardzo duże ilości SMS do Wielkiej Brytanii i tak o Godzinie 13:18 zostałem poinformowany przez operatora smsem że został mi zablokowane połączenia wychodzące z powodu przekroczenia limitu kredytowego i aby to odblokować muszę zapłacić 518zl netto taki sam SMs otrzymałem następnie o 13:23 na kwotę 582zl i później ma kwotę 691zl netto .oczywiście aby zostały mi odblokowane połączenia musiałem ta sumę natychmiast opłacić teraz moje pytanie brzmi . Z tego co się orientuję jest chyba ustawa dotycząca limitu kredytowego i powinna zostać włączona przez operatora już dużo wcześniej niż po nabiciu przez przestepow 500zl następnie dlaczego mimo wysłania do mnie SMS przez operatora o blokadzie na kwotę 518zl po chwili dostawałem kolejne SMS na wyższą kwotę miałem zablokowane płatne SMS oto operator Plus umywa ręce i twierdzi że to nie jego wina a ja mam uregulować rachunek.jak walczyć o odzyskanie tych pieniędzy?reklamacja nie została uwzgledniona

PIOTR4443 napisał:
...Z tego co się orientuję jest chyba ustawa dotycząca limitu kredytowego i powinna zostać włączona przez operatora już dużo wcześniej...

Możesz przytoczyć ową ustawę ?:what:

Ustawy nie mogę znaleźć ale znalazłem wiadomość że operator zmuszony jest założyć blokadę po osiągnięciu progu kwotowego i jest ona ustawiona jeżeli się tego nie zmieni na 35zl

To znajdź przepis, który go do tego obliguje. Ja nie znam

A nie ma czegoś takiego jak limit kredytowy ?domyślnie jest ustawiony na 35zl

PIOTR4443 napisał:
A nie ma czegoś takiego jak limit kredytowy ?domyślnie jest ustawiony na 35zl

Limit kredytowy w abonamencie na tel ? Domyślny ? No chyba ze w umowie masz zawarty limit na połączenia wychodzące do 35zł inaczej operator nie może ograniczać ci swobody wykonywania połączeń przez "ciebie" i tak pięknie zareagował, mogłeś zostać z kwota x 10 i też musiałbyś opłacić.

Powrót