Zabrane prawo jazdy. Gdzie je odbiorę. Holandia

• Autor wątku Autor wątku MajkelX
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MajkelX

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Zabrano mi prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu w Holandii na 8miesięcy. Termin mija jakoś w połowie lutego. Gdzie będę mógł odebrać prawo jazdy? W Holandii czy w Polsce? Nikt w moim domu w Polsce nie wie o tej sytuacji. Nie chciałbym żeby się dowiedzieli. Czy jeśli będzie to w Polsce to do domu gdzie mam adres zamieszkania przyjdzie jakiś list? Sprawę miałem w Holandii, wszystkie pisma przychodziły mi na adres w Holandii, ale nie mam tam meldunku. Zna ktoś może ten temat?

Mój znajomy miał podobną sytuację. Sprawa odbywała się w Holandii, ale prawo jazdy zostało wysłane do Polski i odebrał je w starostwie. Listy przychodziły na adres zameldowania.

witam ponownie. Dopiero teraz odpowiadam. Wszystkie dokumenty dostałem na podany przeze mnie adres w Holandii (zaznaczam, że nie mam meldunku). Sprawa odbyła się w Holandii. Mialem 7miesięcy kary na prawo jazdy,na sprawie dołożyli jeden miesiąc ekstra. Jest to gdzieś połowa lutego. Tak więc niedługo przyjdzie jakieś pismo do Polski, że dokument leży w starostwie? Czy może jednak będę mógł odebrać go tutaj w Holandii. Tutaj nasuwa się drugie pytanie czy jeśli nie odbiorę prawa jazda,a będzie już ono do odebrania i będę jeździć, a policja mnie skontroluje to dostanę tylko mandat za nieposiadanie dokumentu przy sobie czy tak jakbym w ogóle nie miał prawa jazdy?

Powrót