Zabrane prawo jazdy w Niemczech za alkohol

• Autor wątku Autor wątku stop3r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kristof1696 napisał:
Z tego co wiem to w pl będziesz musiał z psychologiem jakieś rozmowy przeprowadzać,więcej nie wiem,bo ja wymieniłem. Polskie na niemieckie prawko bo i tak musiał bym to zrobić bo tu mieszkam.Aco do wyroku to bardzo dobry,normalnie to po 11 MC składasz wniosek o prawko i śmigasz

A wiesz cos po jakim czasie twoje prawko wyslali do pl ? I czy dostales listownie z wydzialu komunikacji czy dzwoniles sie dowiadywac ?

Karkon06 napisał:
A wiesz cos po jakim czasie twoje prawko wyslali do pl ? I czy dostales listownie z wydzialu komunikacji czy dzwoniles sie dowiadywac ?

Ale zanim wymieniles pl na niemieckie musiales pl odebrac i w de isc zamienic tak ?

Nie nie musiałem polskiego odebrać polskie poszło do zniszczenia po tym jak mi zabrali prawo jazdy i z automatu dostałem niemieckie prawo jazdy

Kristof1696 napisał:
Nie nie musiałem polskiego odebrać polskie poszło do zniszczenia po tym jak mi zabrali prawo jazdy i z automatu dostałem niemieckie prawo jazdy

Ale poczekaj zabrali ci w de prawko dostales wyrok odeslali wyrok z prawkiem do pl poczekales do konca zakazu odebrales prawko w pl tak czy zle zrozumialem i potem w de musiales je na niemieckie wymienic tak ?

Prawie tak jak piszesz,z tym że prawko wysłali do pl,a ja odczekałem do końca kary złożyłem papiey o wydanie prawka w de,I mogłem prawko odebrać w dniu końca zakazu.

Kristof1696 napisał:
Prawie tak jak piszesz,z tym że prawko wysłali do pl,a ja odczekałem do końca kary złożyłem papiey o wydanie prawka w de,I mogłem prawko odebrać w dniu końca zakazu.

A w pl musiales cos robic ? Badania itp ? Czy poprostu wyslali do pl i olales sprawe i na podstaiwie prawka z pl wyrobili ci w de ?

Kristof1696 napisał:

Mozemy jakos sie spisac poza tym forum bo ciezko tutaj z info dokladnym krok po kroku a mam pare pytan jeszcze i to czekanie mnie dobija

He napisz mi na e-maila nr to na whast app możemy popisać Kristof1956@o2.pl

A ja się tak zastanawiam, czy jeśli zdążył bym wyrobić kopię prawka zanim Niemcy wyślą je do Polski. Potem z tą kopią udał bym się do Holandi i tam wymienił na holenderskie. Czy odebrali by mi też holenderskie prawko? Czy Polska by poinformowała Holandię że w Niemczech mnie złapali za alkochol...?

Szarakk napisał:
A ja się tak zastanawiam, czy jeśli zdążył bym wyrobić kopię prawka zanim Niemcy wyślą je do Polski. Potem z tą kopią udał bym się do Holandi i tam wymienił na holenderskie. Czy odebrali by mi też holenderskie prawko? Czy Polska by poinformowała Holandię że w Niemczech mnie złapali za alkochol...?

Żeby wyrobić wtórnik prawka musisz najpierw zgłosić w urzędzie zgubienie bądz zniszczenie obecnego.
Za jakiś czas niemcy wyślą twoje prawko do urzędu i jesteś w du... za fałszywe informacje.
A poza tym bez meldunku w holandii nie wymienisz tak o sobie prawka, także odpuść.
Ciężko znaleśc luke, bo niemcy prawko odeślą. A jak pisałem wcześniej nie wyrobisz wtórnika bo musiałbyś skłamać.
Jeśli niemcy nie nałożyli by zakazu jazdy to w polsce masz prawko od razu oddane.
A póki co, po PL możesz śmigać, bez narażenia się na mandat.

Witam zostałem zatrzymany w Niemczech za jazdę pod wpływem alkoholu 1.3 promila prawo jazdy oddali i wszystkie dokumenty pobrali krew na komisariacie. Jakich konsekwencji mogę się spodziewać czy będę musiał przechodzic test mpu

RE: Zabrane Prawo Jazdy w Niemczech za alkohol

Drugie pytanie czy sprawa w sądzie odbywa się zaocznie ?

Dzięki za link ale przeglądałem Niemirski budeskatalog czy jak to się tam pisze i tam jest nie jasno napisane co do 1.1 i powyżej ... Może ktoś był w podobnej sytuacji w. Tym roku

A link który mi podałeś jest z 2018 roku czy nic się nie zmieniło?

Dostałem wyniki krwi było 1.13 :( teraz czekam na wyrok napewno dostanę zakaz i będę musiał oddać prawo jazdy które zostanie odesłane do pl czy będę je mógł odebrać w wydziale komunikacji bez problemów?

2 miesiące temu zatrzymano mnie na terenie Niemiec, że wstydem przyznam, że byłem pod wpływem amfetaminy, były badania moczu, później krwi. Dostałem mandat 750e, spisali protokół i kazali koledze przejąć stery za autem i pojechaliśmy dalej. Kilka dni temu przyszedł list z formularzem odpowiedzi w którym muszę przyznać się do popełnionego czynu i że to ja prowadziłem.

Moje pytanie brzmi, czy dopóki ten urząd czy jakkolwiek się to zwie nie wyda orzeczenia w mojej sprawie, mogę prowadzić pojazdy na terenie Niemiec ?

Dodam, że wyszło mi 198ng/ml krwi, nigdy wcześniej nie byłem karany w Niemczech poza jakimiś drobnymi zdjęciami z fotoradarów. Jak duża kara mi za to grozi ?

Z góry dziękuję za pomoc..

Mi na przykład prawa jazdy nie zabrali i powiedzieli że do póki nie będzie wyroku mogę się poruszać po de .ale jedno co jest pewne w twojej sprawie to że bd musiał przejść idiotentest MPU

Właśnie też mi przyszedł formularz i w sumie nie wiem co tam napisać miałem alkochol we krwi i sprawa jest chyba jasna że dostanę zakaz i grzywnę

Powrót