Zabrano alimenty mojej mamie

• Autor wątku Autor wątku Karolp89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karolp89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, wczoraj mojej mamie wstrzymano alimenty bo przekroczyła prób o jakieś 9 zł, we wrześniu zaczęła nowa prace na 3miesieczny okres próbny. W styczniu najprawdopodobniej będzie pracować na pół etatu. Moje pytanie brzmi czy będzie oba mogła złożyć kolejny wniosek o alimenty z racji tego ze jej umowa się zmienia? I ze będą mniejsze zarobki? Czy jak już teraz przekroczyła ten prób to już w ogóle nie będzie dostawać tych alimentów? Bardzo proszę o jakaś radę, serdecznie pozdrowiam

zmiana warunków nie będzie miała wpływu - ustawa wykluczył w ustawie

ustalmy jedno.... mamie nie wstrzymano alimentów tylko świadczenie z funduszu alimentacyjnego... nie myl pojęć bo alimenty a świadczenie z funduszu alimentacyjnego to dwie różne rzeczy , których otrzymywanie osadzone jest na zupełnie innych podstawach prawnych ....

Nie mam wiedzy prawnej wiec i pojęci prawnych tez nie znam... dziękuje za odpowiedzi. Jednego nie mogę zrozumieć...jeżeli moja mama będzie pracować na pół etatu to dlaczego nie badzie jej przysługiwać świadczenie z funduszu alimentacyjnego?

bo ustawodawca zadecydował, że nie jest to utrata dochodu (chyba, że zmieni pracodawcę)

Powrót