F
Fuzon
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, mam następujący problem (?), mianowicie została mi przepisana za życia rodziców w formie darowizny aktem notarialnym nieruchomość wraz z budynkiem mieszkalnym.Rodzice nadal żyją, chcieli jednak aby nieruchomość pozostała w rodzinie- mam siostrę, która prawdopodobnie chciała by sprzedać nieruchomośći po ich smierci i podzielić pieniadze - co nie jest po mysli rodziców, dlatego też zdecydowali się na powyzszy krok, ja natomiast chciałabym spłacić siostrę kwotą 50% z wyceny nieruchomości wykazanej w treści akty darowizny- i mieć po prostu swięty spokój, prosiłabym o jakąś poradę jak to prawnie załatwić, żeby w przyszłości nie było żadnych problemów, może treść jakiejś umowy przekazania pieniędzy za zachowek ( tak to się chyba nazywa- o ile to jest zachowek), tym bardziej iż chciałabym zainwestowaćw najbliższej przyszłości pieniadze w remont obiektu- jest w opłakanym stanie.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź lub ewentualny wzór pisma/umowy.Pozdrawiam i z góry dziekuję za ewentualną odpowiedź.
Ewentualne porady lub wzory pisma prosiłabym o wysłanie na ponizszy adres i jeszcze raz z góry dziekuję.
oko28@poczta.fm
Ewentualne porady lub wzory pisma prosiłabym o wysłanie na ponizszy adres i jeszcze raz z góry dziekuję.
oko28@poczta.fm