1
12Krystian
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzien Dobry
Moj Ojciec zmarl w 2022 roku i od tego czasu staram sie bezskutecznie o odebranie zachowku. Przebywam za granica i z powodu choroby nie jestem w stanie przeprowadzic sie do Krakowa, zeby osobiscie zasiegnac jakichkolwiek informacji.
Ojciec pozostawil testament i zostal on otwarty w listopadzie zeszlego roku.
Osoba uprawniona do zachowku jest pelnoletnia i zdolna do pracy.
Spadkodawca ma zone i 1 syna , i wlasnie zonie zapisal swoj caly majatek.
Ciezko odpowiedziec mi na pytanie co stanowi mase spadkowa , bo przez 2 lata moglo sie wiele pozmieniac ,pewnosc mam jedynie co do nieruchomosci.
Chcialbym zasiegnac od Panstwa informacji jak powinno sie to dalej potoczyc ,lub jest ktos kto bylby zainteresowany taka sprawa.
Bardzo dziekuje za pomoc
Milego dnia
Moj Ojciec zmarl w 2022 roku i od tego czasu staram sie bezskutecznie o odebranie zachowku. Przebywam za granica i z powodu choroby nie jestem w stanie przeprowadzic sie do Krakowa, zeby osobiscie zasiegnac jakichkolwiek informacji.
Ojciec pozostawil testament i zostal on otwarty w listopadzie zeszlego roku.
Osoba uprawniona do zachowku jest pelnoletnia i zdolna do pracy.
Spadkodawca ma zone i 1 syna , i wlasnie zonie zapisal swoj caly majatek.
Ciezko odpowiedziec mi na pytanie co stanowi mase spadkowa , bo przez 2 lata moglo sie wiele pozmieniac ,pewnosc mam jedynie co do nieruchomosci.
Chcialbym zasiegnac od Panstwa informacji jak powinno sie to dalej potoczyc ,lub jest ktos kto bylby zainteresowany taka sprawa.
Bardzo dziekuje za pomoc
Milego dnia