Żądam zwrotu gotówki za bilety z koncertu Nelly Furtado

• Autor wątku Autor wątku gucci8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gucci8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
:help: :help: Witam. Mam problem z organizatorami koncertu Nelly Furtado w Poznaniu.Mój problem polega na tym,że ja żądam zwrotu gotówki od tych organizatorów poniewaz koncert ten zostal przerwany z powodu pogody.Co prawda zaczał sie on ale zostal przerwany i przeniesiony na nastepny dzien.Ja nie jestem mieszkancem Poznania a pozatym mam obowiazki i nie moglam dotrzec na ten event kolejnego dnia.Na dzien dzisiejszy staram sie o zwrot za 5 biletow w wysokosci 475zł ktore zakupilam w firmie posredniczacej.Organizator oswiadczyl oficjalnie ze koszty za bilety nie beda zwracane.Natomiast ja napewno nie bede placila za to czego nie zobaczylam. :x Prosze o pomoc w tej sprawie :help:

przeczytaj w regulaminie powinnien być umieszony na bilecie lub na stronie www oragnizatora kiedy można zwrócić bilety
ale przewaznie organizatorzy ubezpieczają się na taką ewantualność i w regulaminie jest np" Organizator zastrzega sobie możlisość zmiany daty, godziny rozpoczęcia oraz miejsca odbycia się koncetu. W takim przypadku organizator nie będzie zobowiązany do żadnej rekompensaty lub odszkodowania wobec posiadacza biletu. Bilet nie podlega zwrotowi i zachowuje swoją wartość" (cytat z biletu na koncert Erykah Badu)
więc jeżeli w twoim przypadku również istnieje taka klauzula w regulaminie przykro mi nie masz szans na odzyskanie kasy

Z tej firmy ktorej kupowalam bilety-czyli firmy posredniczacej,powiedzieli mi ze organizatorzy nie zezwoloili na zwroty za bilety ale to juz po koncercie.A w ich regulaminie jest napisane:Zwrot biletów
1. Zwroty biletów zakupionych w portalu bileteria.pl i/lub w punktach RUCH będą przyjmowane w przypadku odwołania, zmiany daty i/lub miejsca odbycia się imprezy lub w innych przypadkach na wydarzenia, które jeszcze się nie odbyły, bez naliczania kosztów manipulacyjnych.
Natomiast na stronie organizatora nie ma zadnego regulaminu!!!A na bilecie ten sam co powyzej czyli regulamin firmy posredniczacej. :help:
I co w takim przypadku :?: :!:

Powrót