Żądanie od Uczelni wysokości zarobków

• Autor wątku Autor wątku pegazior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pegazior

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Wszystkich

To jest mój pierwszy post tutaj, więc proszę o łaskawość ;)

Sytuacja wygląda tak:

- moja Uczelnia w ramach zaliczenia praktyk żąda ode mnie okazania faktur za jakiś okres z mojej działalności gospodarczej tematycznie związanej z kierunkiem studiów. Warunkiem zaliczenia tych praktyk jest przedstawienie faktur i osiągnięcie określonej kwoty co wprost można interpretować jak prośba o podanie wysokości osiąganych dochodów.
Pomijając klauzulę tajności jaką ja zawieram przy podpisywaniu danej umowy na świadczenie usług obowiązuje coś takiego jak prawo do poufności zarobków.
Teraz jestem w takiej sytuacji, że mimo iż od lat wykonuję działalność związaną z kierunkiem studiów poprzez taki wymóg muszę prawdopodobnie szukać praktyk, co wydaje mi się absurdalne.
Czy takie żądania ze strony Uczelni nie są nadużyciem?
Czy mam szansę w jakiś sposób udowodnić, iż koń nie jest wielbłądem i nie być zmuszanym odbywać praktyk, gdyż pracuję od lat w tym zawodzie?

Wystaw sobie jako przedsiębiorca zaświadczanie o pracy w zawodzie za okres, który przepracowałeś.

Właśnie nie zaświadczenie jest tu przedmiotem sprawy a wynagrodzenie w ramach tej działalności - tzn. jest jakiś próg na podstawie którego Uczelnia zalicza praktyki (15 000 w 3 FV w okresie 6 mies.).
To jest dziwne i budzi moje wątpliwości.

A jak to reguluje Regulamin Praktyk? Skoro mówisz o "nadużyciu", to może jakiś konkret na czym to polega?

Nie opisuje tego czego odemnie zażądano. Obecnie widzę światełko w tunelu, więc jeśli problem się nie wyklaruje to jeszcze napiszę.
Dziękuję!

Powrót