zadłużenie konta- windykacja, pomyłka?

• Autor wątku Autor wątku Jaszczompp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaszczompp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
Parę lat temu założyłam w banku konto walutowe i oszczędnościowe, które wg umowy są darmowe, na tym koncie nie miałam wykonanych żadnych transakcji, a jednak po paru latach przyszedł list z wezwaniem do spłaty niedozwolonego salda na rachunku nr xxx..., poszłam więc do banku i doszliśmy do porozumienia, że będę w ratach przelewać pieniądze na w/w numer konta, po czym po kilku miesiącach przyszedł list od windykatora, wzywający do spłaty reszty zadłużenia. Poszłam znów do banku, okazało się, że na kontach, które zakładałam nie było żadnych transakcji, jego stan wynosi 0,00 i nie muszę go zamykać bo jest całkowicie darmowe. Dostałam wydruk z numerami kont (ponieważ umowy, ani karty nie posiadam), aby porównać numery z tym, który dostałam w liście wzywającym do zapłaty. Czy jest możliwe, że padłam ofiarą pomyłki banku??

Jest bardzo prawdopodobne, że tak się stało. Ja bym jednak zamknął konta w tym banku, skoro tak traktują swoich klientów.

Na pewno to zrobię, ciekawa byłam czy ktoś się z czymś takim zetknął. Czekam na maila od kobieciny z banku, za niedługo się tam wybiorę, ciekawe czy odzyskam swoje pieniądze. Szczerze wątpię...
...banksterzy

Menager banku sama nie wie skąd wzięło się to zadłużenie na koncie "bieżącym", którego nie zakładałam(posiadałam tylko konto walutowe i oszczędnościowe top. Oba konta darmowe). Poleciła złożyć reklamację, w której opiszę zaistniałą sytuację, jednocześnie nie stosując się do mojej prośby o wgląd do wszystkich umów, które zawarłam z bankiem. Na taki wniosek odpowiadają tylko aby zastosować się do ich zaleceń (reklamacja).

Powrót