zadłużenie matki a egzekucja

• Autor wątku Autor wątku alex_2013
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alex_2013

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam!
mam pytanie: moja matka miała zadłużenie z tytułu opłat za czynsz w lokalu komunalnym który opuściła, wymeldowała się. Pomimo kontaktu telefonicznego, spółdzielnia wolała założyć sprawę do zapłaty i skierować sprawę do komornika poza naszą wiedzą, gdyż wezwania przychodziły na adres gdzie matki juz nie było. Z matką straciłem kontakt i na mój adres zameldowania w innym miejscu przyszło pismo na jej nazwisko polecone od komornika.Zostało błędnie doręczone, gdyż wydane mi i przeze mnie podpisane. Pojechałem do komornika , powiedziałem ze bede płacił za nią po 300 zł mcznie dobrowolnie i płaciłem kilka mcy. Niestety obecnie nie mam środków i zaprzestałem.
Komornik wysłał do mojego mieszkania pismo zwykłe zaadresowane na moja matkę która tam nie przebywa i nie jest zameldowana z informacją ze jesli nie spłaci to on wejdzie z policja do mojego mieszkania i zajmie ruchomości, otworzy skrytki ect. Jakim prawem ktoś mnie szczuje w ten sposób? Domyslam się ze chodziło o to bym to ja odebrał to pismo , przestraszyl sie i płacił dalej. Już w mojej wizycie dobrowolnej u komornika kobieta wydała się dziwna bo powiedziała mi ze jesli nie bede płacił to mi zajmie majątek mimo ze długi nie sa na mnie i nie mam wspólnego mieszkania, meldunku z matką. Pomocy.

Powrót