Zadłużenie, niesłusznie przelane pieniądze.

• Autor wątku Autor wątku doronio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

doronio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, cztery lata żyłem w Holandii, zarabiając dość sporo miesięcznie pieniędzy... jak się okazuje - ktoś przez ponad dwa lata przelewał mi niesłusznie 125euro miesięcznie, które "gineło" na moim koncie bankowym (przy moich zarobkach umykała taka kwota), przez dwa lata uzbierało się tego ponad 2500euro.
Ja w chwili obecnej jestem już w Polsce, pieniądze mam na bierzące wydatki plus minus jakieś małe oszczędności. Wczoraj dostałęm telefon od ludzi którzy zamieszkują moje poprzednie mieszkanie (Amsterdam), że przyszło mi wezwanie do zapłaty od incasso (firma windykacyjna NL) 2500e +koszty + odsetki.
Teraz nie wiem co robić,c czy swoimi "mackami" dosięgną mnie w Polsce? Czy wogóle słusznie wzywają mnie do zapłaty 3250euro!! to jest 750euro wiecej niż dostałem!!
Podkreślam, że firma windykacujna chce ściągnąć dług na "prośbę" nie banku, tylko osoby fizycznej - poszkodowanego - choć teraz to ja się czuję poszkodowany!! bo za czasów kiedy dostawałem te pieniądze po przeliczeniu na PLN dsostałem 9500PLN a teraz wzywają mnie do zapłaty 14400PLN!!!

Powrót