Zadłużenie w Kredyt Bank

• Autor wątku Autor wątku momo55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

momo55

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.Mam zadłużenie w KB jest to limit kredytowy.Termin spłaty minął 29.02.12.Praktycznie co 2 tyg wysyłam pisma z prośbą o ugodę i rozłożenie zadłużenia na raty.2 tyg temu otrzymałam telefon z firmy Fast Finance zostałam poinformowana że moje zadłużenie zostało przekazane tejże firmie.Po wielu telefonach uzgodnilam z firma FF że będę spłacać zadłużenie po 200zł miesięcznie.W między czasie dostałam pismo z KB bylo to upomnienie,które kosztowało mnie 50zł plus ponad 40zł odsetki.Zadzwoniłam do KB z pytaniem skoro przekazali moje zadłużenie do firmy zewnętrznej dlaczego przysyłają upomnienia.Pani z którą rozmawiałam odp że faktycznie moje zadłużenie przekazali dla firmy FF i mam się z nimi dogadywać co do spłaty.Kolejny tel z firmy FF i rozmowa z miła panią pytam skoro oni teraz mają moje zadłużenie dlaczego KB wysyła mi upomnienia.Pani odp że mam nie przejmować się tymi upomnieniami ponieważ oni mój dług maja od 20.03.i być może przed tym dniem KB wysłało upomnienie.I nagle szok kolejne upomnienie z KB tym razem na kwotę prawie 200zł.Byłam w oddziale KB w którym mam rachunek a tam nic nie wiedzą że moje zadłużenie zostalo przekazane firmie FF.Co robić już zgłupiałam zależy mi na spłacie tego zadłużenia ale nie jestem w stanie spłacić go w całości.Dążę do ugody ale widzę że totalnie mnie olewają

Po co reagujesz na telefony z firmy windykacyjnej ??? Jeżeli KB sprzedałby Twoje zadłużenie firmie zewnętrznej powinnaś od nich otrzymać pismo wezwanie do zapłaty a na odwrocie powinna być umowa cesji wierzytelności pomiędzy KB a firmą windykacyjną. Na dzień dzisiejszy powinnaś załatwiać sprawę z KB a w przypadku telefonów z FW poprosić o przesłanie cesji wierzytelności. Rozumiem, że jest to pożyczka w koncie tzw. limit kredytowy ? Kiedy była wymagalność roszczenia ?

Termin spłaty minął 29.02.12.Kazano mi złożyć w KB wniosek o kredyt konsolidacyjno-restrukturyzacyjny.W piątek 06.04 dostałam pismo wzywające do zapłaty całości zadłużenia w terminie 7 dni.Potem wypowiedzą umowę i sprawa do windykacji.Jest to limit kredytowy do rachunku

Rozmawiaj tylko i wyłącznie z KB w sprawie Twojej wierzytelności. Na razie FW nie ma żadnych podstaw do działania w imieniu KB.

Witam pjest zadluzony w kredyt banku byla to roklinia zaciagnieta w 2009 termin splaty czerwiec 2010. Dostałem 20tys. zł. Część pieniędzy spłaciłem tj. 2000zl. Od 2 lat nie przychodzi do mnie zadna wiadomosc o zadluzeniu jakby go nie bylo. Gdy bylem w banku pani weszla na moje konto i nie widzi juz tam zadluzenia. Teraz kredyt bank polaczyl sie z WBK i nie wiem. Czy mam wyslac do nich prosbe o moje zadluzenie czy oni juz sprzedali moje zadluzenie. Nie dostaje zadnej poczty poprostu nic.

czary mary hokus pokus i jesteś wolnym od kredytu człowiekiem :)

no chyba że komornik ci przypomni...

No tez tak myśle. Ale pani w kredyt banku powiedziala ze moge napisac pismo do kredyt banku i zapytac o moje zadluzenie. Miałem wczesniej komornika i juz jest cisza.

piotr ziolko napisał:
Witam pjest zadluzony w kredyt banku byla to roklinia zaciagnieta w 2009 termin splaty czerwiec 2010. Dostałem 20tys. zł. Część pieniędzy spłaciłem tj. 2000zl. Od 2 lat nie przychodzi do mnie zadna wiadomosc o zadluzeniu jakby go nie bylo. Gdy bylem w banku pani weszla na moje konto i nie widzi juz tam zadluzenia. Teraz kredyt bank polaczyl sie z WBK i nie wiem. Czy mam wyslac do nich prosbe o moje zadluzenie czy oni juz sprzedali moje zadluzenie. Nie dostaje zadnej poczty poprostu nic.

Być może bank sprzedał dług jakieś FW i go sobie wyksięgował - stąd brak zaległości.
Ale wpis w BIK pewnie jest (przez 5 lat).

No właśnie możliwe bo sprawdzałem siebie w KRD i jestem czysty a do BIK wczoraj wyslalem pismo i czekam za odpowiedzią. to znaczyło by ze nie musze juz spłacac. Do banku nie usmiecha mi sie isc i pytac o zadluzenie. Zobacze co jeszcze BIK mi odpowie.

Pozdrawiam

a czytalem teraz duzo na temat przedawnienia dlugu a od ponad 2 lat nic nie dostalem. Jestem wymeldowany z Polski. Mieszkam za granicą. Tzn. lepiej bedzie jak chyba sie sam do nich zglosze.

w BIK zobaczysz status zadłużenia, oraz datę ew. sprzedaży. kto kupił, możesz sprawdzić w pozostałych dwóch BIGach, o ile wpisali. od dat wymagalności całości jakie wyczytasz z BIK obliczysz termin przedawnienia

Powrót