M
momo55
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam.Mam zadłużenie w KB jest to limit kredytowy.Termin spłaty minął 29.02.12.Praktycznie co 2 tyg wysyłam pisma z prośbą o ugodę i rozłożenie zadłużenia na raty.2 tyg temu otrzymałam telefon z firmy Fast Finance zostałam poinformowana że moje zadłużenie zostało przekazane tejże firmie.Po wielu telefonach uzgodnilam z firma FF że będę spłacać zadłużenie po 200zł miesięcznie.W między czasie dostałam pismo z KB bylo to upomnienie,które kosztowało mnie 50zł plus ponad 40zł odsetki.Zadzwoniłam do KB z pytaniem skoro przekazali moje zadłużenie do firmy zewnętrznej dlaczego przysyłają upomnienia.Pani z którą rozmawiałam odp że faktycznie moje zadłużenie przekazali dla firmy FF i mam się z nimi dogadywać co do spłaty.Kolejny tel z firmy FF i rozmowa z miła panią pytam skoro oni teraz mają moje zadłużenie dlaczego KB wysyła mi upomnienia.Pani odp że mam nie przejmować się tymi upomnieniami ponieważ oni mój dług maja od 20.03.i być może przed tym dniem KB wysłało upomnienie.I nagle szok kolejne upomnienie z KB tym razem na kwotę prawie 200zł.Byłam w oddziale KB w którym mam rachunek a tam nic nie wiedzą że moje zadłużenie zostalo przekazane firmie FF.Co robić już zgłupiałam zależy mi na spłacie tego zadłużenia ale nie jestem w stanie spłacić go w całości.Dążę do ugody ale widzę że totalnie mnie olewają