zadluzenie w niemczech <pomoc>

• Autor wątku Autor wątku michal_22lu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal_22lu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Mieszkam w Niemczech od 4 lat zameldowany jestem i mam gewerbe od 1.5 roku.Od tamtego czasu troche mi sie wszystko pokomplikowalo i dorobilem sie zadluzenia siegajacego 6.000€ w min. d bahn, DRK, finanzamt...
Zarabiam miesiecznie okolo 1200€ za mieszkanie musze placic 550 € WM
Mieszkam z dziewczyna ktora jest obywatelka niemiec.Biorac pod uwage zarobek oplaty zycie wychodzi ze niestety nie jestem w stanie splacic tego wszystkiego.Niektore z tych rzeczy sa juz u komornika ktory coraz bardziej ponagla.

Mam do Was pytanie, moze ktos wie jak moge z tego wybrnac unikajac sadow, moze jakies rozlozenie na raty .Przyznam ze najlepiej bylo by polaczyc to wszystko i ustalic jedna rate w kwocie 100€.

Jakie moga grozic mi konsekwencje jezeli w dalszym ciagu nie bedzie mnie stac na uregulowanie ich odrazu.

Bardzo zalezy mi na waszej pomocy.

Dziekuje

Na ogloszenie upadlosci to troche malo, wziac adwokata to nastepne koszty do splacenia wiec proponuje zrobic sobie liste wierzycieli i napisac pismo opisujace sytuacje.
Trzeba w nim zawrzec opis trudnej sytuacji materialnej i propozycje splaty po np. 20€ a pozniej pilnowac terminow dokonywania przelewow.
A jesli nie chce sie panu pisac to trzeba czekac na listy od firm typu Inkasso i z nimi dogadywac sie, ale wtedy dojda odsetki i inne oplaty dla tych firm.

Powrót