Z
zyb
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień Dobry.Moja sytuacja jest następująca.Mieszkam w mieszkaniu spółdzielczym własnościowym z żoną i dwójką dzieci.Kupiliśmy to mieszkanie 4 lata temu na rynku wtórnym.(akt notarialny)Ja tylko jestem członkiem SM(żona współwłascicielem)Mamy księge wieczystą na mieszkanie spółdzielcze własnościowe. Z powodu braku pracy od 6 miesięcy nie płacę opłat (razem około 4400 zł).Trzy miesiące temu dostałem wezwanie przedsądowe.Nie zapłacłem.Dostałem 5 dni temu list polecony Spodziewałem się sądowego nakazu zapłaty.Dostałem jednak tylko pismo od Zarządu SM który informuje.iż w związku uporczywym uchylaniem się od regulowania należności zostało wszczęte postępowanie w sprawie wykluczenia z członkostwa SM.(dodali też informacje że głosowanie odbędzie się na posiedzeniu Rady Nadzorczej w dniu 16.04.2011)Proszą też o osobiste stawiennictwo . Dlaczego SM to robi i jaki ma w tym cel .Dowiedziałem się na forum że po wykluczeniu z członkostwa pozbawią mnie szybko prawo do mieszkania.Może dlatego nie oddają sprawy do sądu. Do czasu wykluczenia jestem w stanie zapłacić połowę.ale pewnie i tak pozbawią mnie członkostwa.Może sam wcześniej zrezygnować z członkostwa albo wysłać pismo z prośbą o raty.Mam mało czasu.Proszę o szybką poradę jakie kroki mam zrobić. Dziękuje