Zadłużenie wobec szkoły

• Autor wątku Autor wątku Miras_325
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Miras_325

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Mam następujący problem. W 2008 roku w dziekanacie pewnej szkoły złożyłem podanie o reaktywacje ale z powodu pewnych zdarzeń losowych nie byłem w stanie rozpocząć studiów. Nie uiściłem opłaty wpisowej i nigdy nie pojawiłem się na zajęciach. W zeszłym tygodniu podczas zakładania konta przez przypadek dowiedziałem się, jestem przez tą szkołę wpisany do Krajowego Rejestru Dłużników. Dowiedziałem się też, że mój dług wynosi 2450 PLN. W związku z powyższym skontaktowałem się ze szkoła i dowiedziałem się, że mój dług wynosi 3050 PLN (2450 pln czesne + 600 PLN wpisowe). Moje pytanie brzmi czy szkoła słusznie naliczyła mi ten dług skoro nigdy nie wpłaciłem wpisowego a co za tym idzie nie dokończyłem procesu reaktywacji.

Pozdrawiam

Nie jestem w stanie tego ustalic, gdyz w miedzyszasie zmienilem adres zamieszkania. Nie pomyslalem aby dawna szkole tez informiwac o zmianie adresu

Wezwij szkołę do usunięcia wpisu, złóż zastrzeżenie w KRD

Kontaktowałem się, że szkołą w tej sprawie i powiedzieli, że usuną wpis jeżeli zapłacę 1090 PLN (600 PLN wpisowe + 490 PLN rata za październik)

Jeśli wykażesz bezzasadność roszczenia, to tobie będą musieli w konsekwencji zapłacić jeśli sprawę pociągniesz dalej

Wlasnie problem polega na tym aby ustalic czy dlug jest zasadny czy nie

Powrót