zadłużenie

• Autor wątku Autor wątku amiw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amiw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam!!
jestem byłym pracownikiem/agentem towarzystwa ubezpieczeniowego zatrudnionym na specjalnych warunkach dofinansowania ( wyrobiona produkcja i otrzymuje określona wypłatę). Po zwolnieniu się, okazało się że mam dług do towarzystwa, który muszę spłacić. Pisząc pisma nie chce mi rozłożyć na raty tylko wymagają całej kwoty. wpłacam im po 200 zl gdyż na obecna chwile jestem bezrobotna bez środków dożycia. proszę o informacje jakie będę dla mnie konsekwencje jak nie zapłacę całej kwoty? czy będzie sprawa w sądzie lub czy przyjdzie do mnie windykator/ czy z windykatorem mogę dogadać się o raty?

Przecież to zależy od na prawdę wielu czynników. Kiedy umowa była zawarta a kiedy uległa rozwiązaniu, jaka to była umowa, już nie mówię o jej treści co z niej wynika, czy podpisywałeś przyznanie się do długu zobowiązania, kto żąda od ciebie zwrotu prowizji itd. Tutaj masz podobny temat gdzie sprawa wcale nie jest oczywista i toczy się już około rok, sporo postów do czytania ale i sporo informacji w tym temecie

http://forumprawne.org/windykacja/246037-upadle-polisy.html

Powrót