zadoścuczynienie!!!!

• Autor wątku Autor wątku giduś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

giduś

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
Dwa lata temu zostałam pobita ( mam obdukcję,) przebywałam w szpitalu 3 dni na obserwacji . Niestety nie udało mi się udowodnic przed sądem ,że gośc który podstępem zwabił mnie do domu ( były pracownik- celem uzupełnienia dokumentów wypadku do zus -) wraz z jego ojcem okradli mnie z dokumentów firmowych - dokument o odpowiedzialności materialnej - oraz jego ojciec mnie pobił . Dodatkowo w domu tym przebywały inne osoby - celem zafundowania sobie alibii. Wyszło na to ,że sama się posiniaczyłam przy omdleniu - tak zeznawało 4 świadków , którzy byli w tym czasie w domu . Sprawca czynu został skazany za naruszenie nietykalności cielesnej poprzez odepchnęcie mnie art 217 par 1 kk . Moje obrażenia w sensie siniaków czy otarc mają sie nijak do mojej psychiki ( w tym domu byłam sama było 4 rosłych mężczyzn i 1 kobieta ) do dnia dzisiejszego lecze się u psychiatry , czesto przebywam na zwolnieniu lekarskim lekarz twierdzi , że moje lęki oraz problemy z wychodzeniem z domu są następstwem traumatycznego dla mnie przezycia . Mam pytanie czy mogę tego gościa skarżyc o zadoścuczynienie , czy jest w ogóle sens? jeśli tak to o jaką kwotę . Prosze o pomoc :(

Re: pomocy!!!!!!!! proszę.....

[cytat="giduś":1y4xbgy7]Witam!
Niestety nie udało mi się udowodnic przed sądem ,że gośc który podstępem zwabił mnie do domu ( były pracownik- celem uzupełnienia dokumentów wypadku do zus -) wraz z jego ojcem okradli mnie z dokumentów firmowych - dokument o odpowiedzialności materialnej - oraz jego ojciec mnie pobił . [/cytat:1y4xbgy7] skoro nie udało ci się tego udowodnic przed Sądem to na jakiej podstawie chcesz żądac zadoścuczynienia...?

Zapewne chodzi o skazanie z art. 217 k.k.

może za bardzo się rozpisałam chodzi mi konkretnie o jedną sprawę : gośc został skazany za naruszenie nietykalności cielesnej z art ,217.kk - odepchnał mnie - czy jest sens skarżyc go o zadoścuczynienie?

Zadośćuczynienie pewnie nie będzie wysokie.

oki , rozumiem ale proszę mi powiedziec jakiego rzędu kwoty mogę się domagac :?: Czy to ,że nadal korzystam z pomocy psychiatry ma jakikolwiek wpływ ??

Korzystanie z pomocy psychiatry będzie mogło mieć znaczenie jeśli wykażesz że z pomocy tej korzystasz w związku z naruszeniem nietykalności lub innym bezprawnym działaniem drugiej strony. Musi tu zachodzić normalny i adekwatny związek przyczynowo-skutkowy.

bardzo dziekuję za informację :wink:

Powrót