Zagraniczne słowa brzmiące tak samo jak polskie przekleństwa Mandat?

• Autor wątku Autor wątku bonatile
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bonatile

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Policja zarzuciła mi, że uwaga przeklinałem. Problem w tym, że ja nie przeklinałem tylko ćwiczyłem sobie język obcy.
Niektóre słowa w obcym języku brzmią dokładnie tak samo jak polskie przekleństwa, ale znaczą co innego.

Czy jak w sądzie powiem, że się uczyłem języka obcego i te słowa przytocze ( brzmią z google tłumacza identycznie) to sąd mi umorzy? Mandatu nie przyjąłem.

Takie pytania kieruj do sądu. Przekonasz to umorzy

Znane nie od dzisiaj jest np: clava curva pie vinco in spelunca, w czym nie ma ani jednego brzydkiego słowa.

Obawiam się, że sad może nie uwierzyć w argumentację, że nazywałeś kogos słabym zakrętem po Hiszpansku w ramach cwiczenia języków obcych.

To bez znaczenia...
Po pierwsze:
- nigdzie nie pracuję
- nie mam żadnego dochodu, majątku
- nie mam konta w banku.

Więc w najgorszym przypadku za kilka lat się przedawni.

Ambitne plany na przyszłość :)
W sądzie możesz dostać grzywnę.
Jak nie zapłacisz grzywny to przeczytaj sobie art 46 kkw

Zapłacić i tak nie zapłacę by mi problem będzie robił urząd skarbowy pytając skąd mam pieniądze, skoro nie pracuję, a za to już są większe problemy bo więzienie na długie lata.

W sądzie nie dostanę grzywny bo w wyjaśnieniach napiszę, że nie mam pieniędzy bo nie pracuję i od razu w razie przegrania wniosę, poproszę sędziego o zamianę na areszt. Więc najwyżej zamienią mi te 170 zł grzywny ( bo coś koło tego pewnie będzie) na karę aresztu. TO z 4 dni najwyżej sobie posiedzę na koszt państwa to nic mi się nie stanie

Ostatnia edycja:
Stanie się tyle, że będziesz mieć wpis w KRK
Być może super praca, staż albo życiowa szansa Ci uciekną z tego powodu

Powrót