Zagrozenie Europejskim Nakazem Aresztowania

• Autor wątku Autor wątku toldalas11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toldalas11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!Czy jest mozliwe wydanie mnie z panstwa europejskiego do tych samych czynow co do ktorych juz raz nie zostalem wydany przez inne panstwo europejskie celem odbycia kary wiezienia w Polsce?????

Tak, to jest jeden z kontrowersyjnych mankamentow ENA - zostaje on w komputerze pomimo, ze juz jedno panstwo cie zwolnilo. Jedynie strona wydajaca, czyli Polska moze anulowac ENA. Wiec kiedykolwiek bedziesz znowu na lotnisku, ponownie cie aresztuja, i pewnie po tlumaczeniach wypuszcza, ale ryzyko nowego procesu zawsze jest. Proponuje podrozowac samochodem i jezdzic przepisowo.

Ja zostalem aresztowany przez jedno panstwo uni europejskiej do kilku czynow
zawartych w dwch ENA wyslanych z polski.Sad w tamtym panstwie polaczyl dwa ENA w jeden ENA skladajacy sie z kilku czynow,ale wydal mnie stronie polskiej tylko do jednego czynu dlatego poniewaz strona polska nie dostarczyla
dokumentow dotyczacych uprawdopodobnienie dokonania reszty czynow.Zastalem wydany stronie polskiej do jednego z czynow i odbylem kare pozbawienia wolnosci za ten czyn w polsce.Po wyjsciu z zakladu karnego wyjechalem za granice i pracuje na terenie uni europejskiej,ale jestem caly czas w niepewnosci poniewaz nie wiem co sie stanie z reszta czynow co do ktorych nie zostalem wydany przez tamto panstwo.Najbardziej zastanawia mnie to czy nadal bede scigany poza granicami polski?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Powrót