Zagubiony dowód zakupu

• Autor wątku Autor wątku lenin65
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lenin65

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witajcie, mam pewien problem. Otóż w ubiegłym roku w maju kupiłem nowy, nieużywany telefon w komisie. Komis przekazał mi wówczas oryginał dowodu pierwszego zakupu sprzętu (faktura) wystawioną przez sieć telekomunikacyjną na nazwisko nieznanej mi osoby, która ten telefon sprzedała do komisu a następnie ja go odkupiłem. Niestety fakturę zgubiłem, a chcę teraz telefon sprzedać (jest on jeszcze na gwarancji). Każdy kupiec żąda ode mnie tej faktury (pierwszej). Czy istnienie jakiś sposób w jaki mógłbym dostać duplikat takiej faktury?

Tak.
Skontaktować się z pierwotnym nabywcą urządzenia, aby ten poprosił operatora o duplikat faktury.
Jeśli nie znasz danych kontaktowych, przyjmij że sposobu nie ma.

lenin65 napisał:
Każdy kupiec żąda ode mnie tej faktury (pierwszej). Czy istnienie jakiś sposób w jaki mógłbym dostać duplikat takiej faktury?

Jeśli kupujący na fakturze to osoba prywatna, może dojść do naruszenia ustawy o ochronie danych osobowych...

Niestety nie mam żadnych danych tego człowieka. Komis się upiera, że nie może mi ich podać bo ustawa o ochronie danych osobowych ale przecież przekazując mi już tę fakturę, która zgubiłem udostępnili mi dane tego człowieka...

Edit:
Tak, jest to osoba prywatna

Ostatnia edycja:
Powrót