S
siwy1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Wygralem sprawe ze Stoartem a podobna szykuje sie z Zaiksem
Sprawa dotyczy odtwarzania z radia muzyki w sklepie odziezowym
czyn sledztwa 116 ust 1 i 118ust1 dotycz Zaiksu za odtwarzanie pirackich plyt
na podst art 17/1 pkt 2 kpk i 323/1kpk w zw z art 230/2kpk sad postanowil
umorzyc sledztwo z pow.braku czynu zabronionego
w moich zeznaniach stwierdzilem ze odbiornik jest w miejscu pracy pracownika i tylko dla niego...oczywiscie licencji nie posadalem
W uzasadnieniu sad oparl sie o postanowienia ustawy licencyjnej okr w przep.24 ust 2 o prawie autorskim zgodnie z ,ktora posiadacze odbiornikow radiowych chocby byly umieszczone w miejscu publicznym jesli nie laczy sie to z korzyscia finansowa...
sad stwierdzil iz bledne jest stanowisko wedle ktorego umieszczenie w takim miejscu odbiornika np wykonujac dzialal gosp pozwala domniemac z tego powodu jakiejs korzysci i podkreslil iz musi byc to korzysc realna i rzeczywista a nie domniemana
Warunkiem ktory musi byc bezwzglednie spelniony,a ktory wylacza z dopuszczalnosc korzystania z licencji ustawowej,jet ustalenie i wskazanie iz pomiedzy odtwarzaiem utworow a korzyscia istnieje zwiazek przyczynowy..w tym przypadku samo dobieranie nie jest korzyscia
Nikt sie nie dwolal od postanowienia sadu
MOJE PYTANIE
Czy w podobnym przypadku mam sznse z ZAIKSEM ..
BYLI U MNIE 3 razy na kontroli i stwierdzili ze gra muzyka :wink:
czy mam wystosowac pismo o warunki umowy aby przedluzyc sprawe
gnebia nie tylko mnie ale kilka sklepow wokolo...wszyscy podpisali umowy ..hmm ja nie chce tego zrobic
aaa i mowia o art 116
Prosze o jak najszybsza odp
PILNE
Sprawa dotyczy odtwarzania z radia muzyki w sklepie odziezowym
czyn sledztwa 116 ust 1 i 118ust1 dotycz Zaiksu za odtwarzanie pirackich plyt
na podst art 17/1 pkt 2 kpk i 323/1kpk w zw z art 230/2kpk sad postanowil
umorzyc sledztwo z pow.braku czynu zabronionego
w moich zeznaniach stwierdzilem ze odbiornik jest w miejscu pracy pracownika i tylko dla niego...oczywiscie licencji nie posadalem
W uzasadnieniu sad oparl sie o postanowienia ustawy licencyjnej okr w przep.24 ust 2 o prawie autorskim zgodnie z ,ktora posiadacze odbiornikow radiowych chocby byly umieszczone w miejscu publicznym jesli nie laczy sie to z korzyscia finansowa...
sad stwierdzil iz bledne jest stanowisko wedle ktorego umieszczenie w takim miejscu odbiornika np wykonujac dzialal gosp pozwala domniemac z tego powodu jakiejs korzysci i podkreslil iz musi byc to korzysc realna i rzeczywista a nie domniemana
Warunkiem ktory musi byc bezwzglednie spelniony,a ktory wylacza z dopuszczalnosc korzystania z licencji ustawowej,jet ustalenie i wskazanie iz pomiedzy odtwarzaiem utworow a korzyscia istnieje zwiazek przyczynowy..w tym przypadku samo dobieranie nie jest korzyscia
Nikt sie nie dwolal od postanowienia sadu
MOJE PYTANIE
Czy w podobnym przypadku mam sznse z ZAIKSEM ..
BYLI U MNIE 3 razy na kontroli i stwierdzili ze gra muzyka :wink:
czy mam wystosowac pismo o warunki umowy aby przedluzyc sprawe
gnebia nie tylko mnie ale kilka sklepow wokolo...wszyscy podpisali umowy ..hmm ja nie chce tego zrobic
aaa i mowia o art 116
Prosze o jak najszybsza odp
PILNE