A
alconn
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. około dwa miesiące temu jadąc autostradą koło Drezna swoim pasem zajechał mi drogę Niemiec kamperem. Żeby uniknąć kolizji zachamowałem i zjechałem delikatnie na lewy pas. Zajechałem tym samym drogę innemu kierowcy na lewym pasie i zapewne to on na mnie doniósł. Tak czy inaczej przyszło mi wcześniej pismo (w języku polskim) w którym miałem wyjaśnić zdarzenie i tak też zrobiłem. W następstwie otrzymałem pismo jak w załączniku którego nie rozumiem. Znalazłem na forum wyjaśnienie co do paragrafu 170 :
http://forumprawne.org/niemcy/521153-sprawa-w-sadzie-co-zrobic.html
czyli chyba pozytywnie ale dalszej części nie rozumiem niestety i nie wiem z czym się to teraz wiąże. Może ktoś wie o co chodzi z paragrafem 43 Ustawy o wykroczeniach (OWiG) ? Czy coś mi grozi ?
Przetłumaczyłem to pismo ale też nie jest ono dla mnie jednoznaczne :
Postępowanie przygotowawcze przeciwko Panu
z powodu wymuszenia
Szanowny Panie ,
w powyżej wymienionym postępowaniu zarządzeniem z dnia 20.09.2016 podjęłam następującą decyzję:
Postępowanie przygotowawcze zostaje zawieszone zgodnie z paragrafem 170 ustęp 2 Kodeksu Postępowania Karnego (StPO).
Postępowanie przekazuje się do odpowiedniego urzędu administracyjnego zgodnie z paragrafem 43 Ustawy o wykroczeniach (OWiG) w celu ścigania wykroczeń.
Z poważaniem
Prokurator
Niniejsze pismo zostało sporządzone elektronicznie i tym samym nie wymaga podpisu.
http://forumprawne.org/niemcy/521153-sprawa-w-sadzie-co-zrobic.html
czyli chyba pozytywnie ale dalszej części nie rozumiem niestety i nie wiem z czym się to teraz wiąże. Może ktoś wie o co chodzi z paragrafem 43 Ustawy o wykroczeniach (OWiG) ? Czy coś mi grozi ?
Przetłumaczyłem to pismo ale też nie jest ono dla mnie jednoznaczne :
Postępowanie przygotowawcze przeciwko Panu
z powodu wymuszenia
Szanowny Panie ,
w powyżej wymienionym postępowaniu zarządzeniem z dnia 20.09.2016 podjęłam następującą decyzję:
Postępowanie przygotowawcze zostaje zawieszone zgodnie z paragrafem 170 ustęp 2 Kodeksu Postępowania Karnego (StPO).
Postępowanie przekazuje się do odpowiedniego urzędu administracyjnego zgodnie z paragrafem 43 Ustawy o wykroczeniach (OWiG) w celu ścigania wykroczeń.
Z poważaniem
Prokurator
Niniejsze pismo zostało sporządzone elektronicznie i tym samym nie wymaga podpisu.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.