G
GloboLS
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam. Mam taki problem i proszę o pomoc. Jestem zadłużony dość mocno i co za tym idzie zostałem objęty różnymi egzekucjami u kilku komorników. Zarabiam netto ok 2350 zł. Co miesiąc na konto otrzymuję 1533 reszta jak wiadomo i zrozumiale idzie do komorników. W czym więc problem? Otóż właśnie wszczęta została wobec mnie nowa egzekucja od kolejnego komornika. Ten zamiast jak każdy inny zająć moje wynagrodzenie za pracę postanowił zająć konto bankowe i właśnie zablokował mi połowę pozostałej już po wcześniejszych egzekucjach i tak z 1533 zł a właściwie z 2350 do życia pozostało mi 712 zł! Dzwonię więc do komornika (Jacek Bogiel Warszawa Wola) aby wyjaśnić sytuację i udzielić informacji nt. mojego miejsca zatrudnienia aby zszedł mi z konta bankowego ponieważ jego zajęcie powoduje, że otrzymuję tylko 25% swojej wypłaty a ten twierdzi, że "działa zgodnie z literą prawa" i się rozłącza! Kolejnych telefonów już niestety nie odbiera. Czy jest to zgodne z prawem aby komornicy mogli zabrać mi 75% wynagrodzenia za pracę będącego jedynym źródłem urzymania??
Jeśli nie to co mogę zrobić w tym przypadku?
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Jeśli nie to co mogę zrobić w tym przypadku?
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.