Zajęcia komornicze

• Autor wątku Autor wątku Patryk1989999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patryk1989999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich!! Zna się ktoś na sprawach związanych z zajęciami komorniczymi? Potrzebuje porady. Pozdrawiam

Witam mianowicie sprawa wygląda tak rok temu komornik zajął mi pensje za sprawę alimentacyjna (Rozprawa odbyła się bez mojej obecności a że mieszkałem pod innym adresem nie otrzymywałem korespondencji czy wezwań) spłaciłem co miałem i obecnie komornik pobiera alimenty bezpośrednio od pracodawcy. Niestety również od pewnego czasu również blokuje część wpływów na konto. mimo iż pobiera sobie co jego! Te środki blokowane są na jak to bank nazwał subkoncie po prostu zablokowane. Komornik na moje zapytanie dlaczego blokuje mimo iż nie mam zaległości tłumaczy się ze to gdybym zwolnił się z pracy itp pracuje od wielu lat w jednej firmie i nie ma jakichkolwiek podstaw by dodatkowo blokować cokolwiek. Co z tym dalej robić?

Przeszukiwałem forum i konkretnie nie mogę nic znaleść. Obecnie kontaktowałem się z bankiem otrzymałem taka wiadomość (Obecnie na wewnętrznych rachunkach technicznych jest zabezpieczone łącznie 6 933,92 zł, natomiast obecnie posiada Pan 5 aktywnych postępowań egzekucyjnych. Ze względu na zbieg egzekucji środki nie mogą zostać zwrócone lub przekazane do jednego z organów egzekucyjnych do momentu otrzymania decyzji, któremu organowi mają zostać przekazane. W celu wyjaśnienia kwestii zapraszam do bezpośredniego kontaktu z komornikami.) okazuje się ze te 5 zajęć mam na kwotę około 3500 zł co jak widać jest absurdem bo kwota zablokowana spłaciła by wszystko w całości dodam ze komornicy są różni i jeden odsyła do drugiego i tak ciagle co robić z tym dalej by się jak najszybciej pozbyć blokady a co najważniejsze nie było by już zadłużenia był bym całkowicie czysty;) bardzo proszę o konkretna pomoc jeśli ktoś takowa potrafi wskazać .

Poinformuj listownie wszystkich komorników o zbiegu egzekucji i zażądaj aby przekazali sprawy do komornika według zamieszkania.

Jak powinno wydlodac takie pismo? To zapewne będzie trwało są jakieś szybsze sposoby?

Nie, nie ma innych sposobów na przyspieszeniu sprawy, chyba że każdemu komornikowi zapłacisz co mu się należy.

Powrót