praktycznie nic nie chcieli mi powiedziec ale pozniej dostalam wiadomosc z banku na konto o tresci....Uprzejmie informuję, że w przypadku zbiegu egzekucji Bank musi otrzymać oficjalne pismo od komornika z informacją o przejęciu pozostałych egzekucji.
Trudno mi jest odnieść się do kwestii wykorzystania kwoty wolnej w ciągu miesiąca nie wiedząc w jaki sposób Pani taka informację pozyskała.
Informuję jednak, że kwota wolna od zajęcia jest sumą wypłat z rachunku i jest zależna tylko od kwot jakie przez rachunek się przewijają. Dodatkowo informuję, że na rachunku wspólnym o numerze 56116022020000000279352715 zarejestrowane są także inne transakcję oprócz podanych przez Panią alimentów i świadczenia 500+, każda z tych transakcji jak wcześniej wspomniałam spowodowała wykorzystanie kwoty wolnej. Szczegóły transakcji może sprawdzić Pani na swoim profilu w MIlenet, na TeleMillennium lub w dowolnej placówce Banku.
Jeżeli na konto po wykorzystaniu kwoty wolnej od zajęcia będą wpływać środki, które nie powinny podlegać egzekucji to należy zgłosić się do komornika i zawnioskować o ograniczenie egzekucji. Na podstawie takiego ograniczenia Bank będzie mógł wypłacać Pani środki wskazane w tym dokumencie.
W przypadku dalszych pytań pozostaję do dyspozycji. Pomocą służą również konsultanci TeleMillennium dostępni pod numerem telefonu 801 331 331 lub +48 22 598 40 40, konsultanci Wydziału Monitorowania Należności oraz nasi doradcy w placówkach. Niewiem co mam o tym myslec skoro w placowce i tak kaza isc do komornika