Zajecie komornicze, a odroczenie

• Autor wątku Autor wątku user273085
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user273085

Stały bywalec
Odpowiedzi
699
Dziendobry,

dostalem komornika i chce mi zabrac samochod za przekroczenie predkosci w gminie Slupsk, slawnej w Polsce gminie , ktora wyciagnela od ludzi miliardy.

niestety tez jestem ofiara tego systemu, dostalem komornika , ktoremu mam zaplacic 811 zl inaczej zabierze mi samochod! zabierze samochod za przejazd w niedziele po 23 - 74 kmh !

chcialbym Panstwa zapytac czy moglbym napisac do sadu wniosek , ze chcialbym odpracowac spolecznie ta kare, gdyz juz dostawalem takie formy , poniewaz ciezko bylo odemnie wyegzekwowac naleznosc z racji tego, ze jestem osoba bezrobotna.

Ciezko mi splacic 811 zl i ciezko rowniez przyjac do faktu, ze za takie wykroczenie moge stracic samochod

Napisać zawsze można wszystko i wszędzie.
Pytanie po co przewlekle bezrobotnej osobie samochód, którego nie jest w stanie zalać paliwem, opłacić OC i zrobić przeglądu.
Dziwne jeszcze jest to, że wczoraj pisałeś o wałkach przy przy umowie cywilnoprawnej, której faktycznym wykonawcą byłeś ty.

a to juz moja sprawa , wie pan aby czlowiek przezyl musi jakos pracowac, a ze w naszym kraju daja umowy jakie daja i nie gwarantuja niczego, to musze jakos ciagnac. oczywiscie , ze mam za co zalac paliwo, bo uzywam auta do pracy, ale nikt mi za to dodatkowo nie placi, ze uzywam do pracy. jak pan swiat tak widzi bardzo kolorowo, to zycze powodzenia w zawodzie

w takim razie napisac skarge na czynnosc komornika czy napisac do sadu wydajacego nakaz zaplaty o zamiane na prace spoleczne ?

jest mi w stanie ktos odpowiedziec ?

Czegoś nie rozumiem, otrzymałeś mandat za przekroczenie prędkości ?

tak otrzymalem mandat za przekroczenie predkosci, po czym otrzymalem komornika. dlatego zwracam sie z prosba czy jest szansa na napisanie do sadu wydajacego taka decyzje , aby zamienil mi to na prace spoleczne.

dostawalem juz od sadu prace spoleczne, nie rozumiem dlaczego w tej sprawie sad dal mi od razu komornika

k.y napisał:
tak otrzymalem mandat za przekroczenie predkosci, po czym otrzymalem komornika
Hmm... przecież egzekucją za mandaty Komornik się nie zajmuje tylko US. Mało tego, nie naliczane są odsetki, jedynie koszty które są liczone dosłownie w kilku złotych.

Za niewskazanie czy inne fotoradary komornik sądowy też, jeśli sprawa wcześniej trafi do sądu.

prosze Pana, naprawde dostalem komornika za przekroczenie predkosci. zaraz wysle dokumenty. mam do zaplacenia 811 zl, ja jestem tez bardzo zdzwiony, bo wczesniej odpracowywalem soleczenie godziny. robilem w przedszkolach z dzieciakami warsztaty muzyczne.

teraz bylem u komornika i zajal mi samochod, jezeli mu nie splace pieniedzy to mi samchod zabierze

LLawyer napisał:
Za niewskazanie czy inne fotoradary komornik sądowy też, jeśli sprawa wcześniej trafi do sądu.

wlasnie i ten komornik sadowy naliczyl sobie dosc duza prowizje ponad 200 zl. niestety w tej sprawie sad dzialal sobie samowolnie, nie stosowal sie do wyrokow trybunalu konstytucyjnego.

jeszcze raz zapytam czy istnieje mozliwosc napisania do sadu wniosku na zamiane komornika na prace spoleczne ?

k.y napisał:
wlasnie i ten komornik sadowy naliczyl sobie dosc duza prowizje ponad 200 zl.

I dobrze, za pracę należy się płaca - i nie prowizja a opłata należna ustawowo jak psu buda - podstawa prawna wskazana przy pozycji na większości pism od komornika.

Napisz do sądu to się przekonasz jak zajmą stanowisko w tej konkretnej sprawie.

okej, a czy jest szansa zamienic komornika na prace spoleczne ? ktos mial z tym do czynienia ? jakies wnioski ? gdzie kierowac ?

LLawyer napisał:
Za niewskazanie czy inne fotoradary komornik sądowy też, jeśli sprawa wcześniej trafi do sądu
Wiem, dlatego zadałem pytanie czy został ukarany mandatem. Pytający potwierdził, że otrzymał mandat, potem znów napisał o Sądzie. Chyba sam nie wie o czym pisze :)

Kanas napisał:
Wiem, dlatego zadałem pytanie czy został ukarany mandatem. Pytający potwierdził, że otrzymał mandat, potem znów napisał o Sądzie. Chyba sam nie wie o czym pisze :)

dostalem wezwanie od strazy gminnej, potem dostalem wyrok nakazowy od sadu rejonwego, a sad zlecil komornikowi odzyskanie pieniedzy. w tym momencie mam u komornika 811 zl,co chcialbym zamienic na prace spoleczne

autor myli pojęcia mandat to jedno grzywna sadowa 2

komornik sadowy powinien doliczyć sobie 15% od najniższej krajowej i za poszukiwanie majątku

po za tym co ma odrobienie innych kar do mandatu karnego

jak najbardziej komornik ma prawo zabezpieczyć zastawem zwoje należności.

reasumując odpowiadając na posty w tym temacie podejrzewam że karmimy trola

k.y napisał:
dostalem wezwanie od strazy gminnej, potem dostalem wyrok nakazowy od sadu rejonwego, a sad zlecil komornikowi odzyskanie pieniedzy. w tym momencie mam u komornika 811 zl,co chcialbym zamienic na prace spoleczne

Co możesz zrobić to sobie zamienić już tylko na odsiadkę liczona w tygodniach - to Ci pozostało lub utrata autka pod warunkiem niesplaty komornika

Ostatnia edycja:
k.y napisał:
potem dostalem wyrok nakazowy od sadu rejonwego,
Więc dlaczego napisałeś, że otrzymałeś mandat ?
k.y napisał:
czy istnieje mozliwosc napisania do sadu wniosku na zamiane komornika na prace spoleczne ?
Nie.
Niestety, nic z tym nie zrobisz. Przykro mi.

Margarit napisał:
autor myli pojęcia mandat to jedno grzywna sadowa 2

komornik sadowy powinien doliczyć sobie 15% od najniższej krajowej i za poszukiwanie majątku

po za tym co ma odrobienie innych kar do mandatu karnego

jak najbardziej komornik ma prawo zabezpieczyć zastawem zwoje należności.

reasumując odpowiadając na posty w tym temacie podejrzewam że karmimy trola

ze co ? proste pytanie czy mozna zamienic komornika na prace spoleczne ? co w tym jest zlego ?

Należności nie są komornika, bo mowa o roszczeniu wierzyciela + opłata a nie sama opłata.

Kanas napisał:
Więc dlaczego napisałeś, że otrzymałeś mandat ?

Nie.
Niestety, nic z tym nie zrobisz. Przykro mi.

pan wybaczy , ja sie na tym nie znam. chcialem tylko otrzymac odpowiedz czy jest szansa zamiany komornika na prace spoleczne.

sad dzialal bezprawnie, o ile mi wiadomo na wezwania od strazy miejskiej nie musze reagowac, a pieniadze z mandatow z fotoradarow powinny zostac zwrocone, tak orzekl TK. na jakiej podstawie zostalem skazany ...

Powrót