zajęcie komornicze AXA i brak potwierdzenia splaty

• Autor wątku Autor wątku engi2008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

engi2008

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam. Mialam zalegle zadluzenie w AXA za ubezpieczenie. Tydzien temu dzwonilam i pani podała mi kwote 749 zl do zaplaty wiec w ten sam dzien zaplacilam. Dwa dni pozniej dostalam pismo od komornika i okazalo sie ze jest to kwota z odsetkami i jest to 860 zl. Chodzi o to ze ja bardzo chetnie bym to zaplacila ale teraz AXA ie chce wydac potwierdzenia komornikowi o zaplacie tej czesci i sprawa stoi. Komornik musi wyegzekwowac cala czesc zadluzenia mimo ze 749 zl zostalo zaplacone . Dzwonie do nich codziennie ale mnie zbywaja ze sprawa jest w ich dziale windykacji a tam nikt nie odpowiada. co mam zrobic w tej sytuacji?

Ostatnia edycja:
Wnieść powództwo o częściowe pozbawienie tytułu egzekucyjnego klauzuli wykonalności. Na kwotę 749 zł.

Okaż/prześlij dowód wpłaty komornikowi z krótkim opisem,
Komornik zapyta/wezwie pisemnie wierzyciela czy potwierdza tą wpłatę, na co zalicza, czy ogranicza etc
Oczywiście wierzyciel może nie reagować w ogóle na to.

do komornika potwierdzenie wysłalam a on do nich zapytanie i ponaglenie na ktroe narazie nikt nie odpowiedzial. Poczekam jesczcze tydzien i napisze ten pozew o pozbawienie tytulu . dziekuje za rady

Powrót