U
ulasia4
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam mam takie pytanko ??
popadłam w długi i to ogromne prowadziałam działanosc gospodarczą rok temu zamknełam firmę. Firma jest zadłużona na ponad 500tyś mam wierzycieli na karku nie mam pieniędzy na spłatę długów
jedyne co posiadam to nieruchomość i właśnie o nią chciałam zapytać ?? jest to dom wolnostojący zaciągniety kredyt hipoteczny na 306 tyś złotych wpisany w hipotekę oprócz banku na hipotekę wpisłao sie jeszcze 3 wierzycieli na łaczną wartość 250 tyś . teraz dobijają sie następni wierzycieli komornik mówi ze zlicytuje mój dom kto odda długi wierzycielą wpisanym w hipoetekę ?? ja nie mam nic jedynie 800zł pensji z której komornik zabiera mi 150zł ... co z tą nieruchomościa czy komornik ją zlicytuje komu da piersze pieniądze 1iwrzyciel hipoteczny to bak na kwotę 306tyś 2 wierzyciel chipoteczny to osoba prywatna na kwotę 100tyś 3 wierzyciel to też osoba prywatna na kwotę 150 tyś 4 wierzyciel hipoteczny to kwota 50tyś .... domek jest mały około 130m2 wartość wpisów hipotecznych przwyższa wartość domu ... dodom ze w tym momencie kredyt bankowy jest spłacamy przez moich rodziców co oznacza ze w bank mnie nie ściga tylko inni wierzyciele ....
popadłam w długi i to ogromne prowadziałam działanosc gospodarczą rok temu zamknełam firmę. Firma jest zadłużona na ponad 500tyś mam wierzycieli na karku nie mam pieniędzy na spłatę długów