Zajęcie komornicze

• Autor wątku Autor wątku dija2014
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dija2014

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Wiem, że podobne pytania już się tu znalazły, ale mam pytanie dotyczące tego czy komornik, po wykorzystaniu przeze mnie kwoty wolnej od zajęcia na rachunku bankowym, może zabrać pieniądze z funduszu alimentacyjnego?? Pytam ponieważ pewną część tych pieniędzy komornik już zabrał, ale żeby było zabawniej ja nigdy wcześniej nie otrzymałam od niego żadnego pisma dotyczącego zajęcia, a pani z kancelarii komorniczej powiedziała mi, że tych pieniędzy już nie odzyskam ! Pani powiedziała też, że pismo zostało wysłane w zeszłym roku na adres pod którym już 8 lat nie jestem zameldowana. Co mogę zrobić w takiej sytuacji?? Czy istnieje realna szansa na odzyskanie tych pieniędzy czy mogę sobie odpuścić??

Pewnie zajętej kwoty już nie odzyskasz, natomiast możesz napisać ismo do Komornika o zwolnienie kwoty wpływającej z funduszu. Jeszcze lepszym i pewniejszym rozwiązaniem jest odbieranie alimentów np. przekazem pocztowym, ewentualnie Fundusz założy Ci rachunek którego Komornik nie będzie mógł zając. Nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, dowiesz się przy wizycie w oddziale który się zajmuje FA.

Powrót