Zajęcie komornicze

• Autor wątku Autor wątku ew-ka169
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ew-ka169

Użytkownik
Odpowiedzi
58
Witam serdecznie i proszę o pomoc. Mam dwie sprawy. Po 1: Miałam pożyczkę w banku,której nie spłaciłam. Był komornik, ale zajęcie było umorzone. Po jakimś czasie komornik bez powiadamiania zajął mi rachunek bankowy (czy dokonał tego zgodnie z prawem komorniczym?). Po 2. Czy firma z którą w 2007 roku przegrałam sprawę karną i musiałam zapłacić 12 tyś. - chyba zadośćuczynienia (z czego spłaciłam niewielką część) może po 10 latach oddać sprawę do komornika? Czy reszta nie spłaconej kwoty nie ulega przedawnieniu?

1. Informację o zajęciu rachunku bankowego mogłaś otrzymać na inny adres niż ten, na który wysłano odpisy - zmieniałaś miejsce zamieszkania? Jeśli nie, a zajęcie miało miejsce niedawno to możliwe, że odpisy dopiero dotrą - zajęcia dokonywane są elektronicznie i bank widzi je natychmiastowo.

2. Tutaj potrzebne są konkretne daty i informacje czy po drodze były jakieś przerwy biegu przedawnienia czy też nie.

1). Zmieniałam miejsce zamieszkania ale pod tamten adres nic nie przyszło. Zgłosiłam to komornikowi na piśmie ale on zasłonił się jakimiś przepisami.
2). Ostatnia wpłata była w 2009 roku. I co można rozumieć przez przedawnienie? Kiedy jest przedawnienie?

przedawnienie kc/kpc + google/wyszukiwarka forumowa

Powrót