K
kerim777351
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 215
Dzień dobry. Mam zajęcie komornicze na rachunku bankowym.W zeszłym roku po długotrwałym zwolnieniu lekarskim pracodawca rozwiązał umów o pracę , potem byłem na rocznym świadczeniu rehabilitacyjnym gdzie ZUS potrącął 25% tytułem zajęcia komorniczego.
Po skończeniu świadczenia rehabilitacyjnego ZUS przyznał mi rentę ale pierwszy przelew przyszedł w całości bez potrącenia dla komornika.Ze względu na wysokość renty po przepracowaniu 38 lat zmuszony byłem podjąć pracę w ZPChr i mam pytanie czy nowy zakład pracy powiadomi komornika o moim zatrudnieniu ?Jaka może być przyczyna braku potrącenia przez ZUS skoro mieli zajęcie świadczenia?
Nie chciałbym żeby komornik mi zarzucił utrudnianie egzekucji
Po skończeniu świadczenia rehabilitacyjnego ZUS przyznał mi rentę ale pierwszy przelew przyszedł w całości bez potrącenia dla komornika.Ze względu na wysokość renty po przepracowaniu 38 lat zmuszony byłem podjąć pracę w ZPChr i mam pytanie czy nowy zakład pracy powiadomi komornika o moim zatrudnieniu ?Jaka może być przyczyna braku potrącenia przez ZUS skoro mieli zajęcie świadczenia?
Nie chciałbym żeby komornik mi zarzucił utrudnianie egzekucji