Dług na dzień dzisiejszy wynosi 5.500 zł, był większy ok.7000 zł ponieważ 1.500 zł spłaciłem. Dodam, że egzekucja została wznowiona 2 tyg temu, rok temu została zawieszona na wniosek wierzyciela ponieważ zawarliśmy ugodę, że będę wpłacać 200 zł, co wpłacałem co miesiąc bez żadnej zwłoki, po czym dostałem informację najpierw od wierzyciela, że egzekucja zostaje wznowiona, zapytałem o powód i usłyszałem, że niby wszedł taki przepis, że po pół roku umarzają postępowanie jeśli wierzyciel nie wznowi ponownie egzekucji (czy to prawda?)
Potem dostałem pismo od komornika , że 17.02 egzekucja została wznowiona, dlatego staram się odpowiednio zabezpieczyć przed ewentualną wizytą i uchronić jak najwięcej.
Pracowałem cały czas nieprzerwanie od roku, ale 2 tyg po wznowieniu egzekucji utraciłem pracę, skąd też obawiam się wizyty.
Dlatego się też zastanawiam bo jeśli osoba trzecia wykaże podczas wizyty, że karta jest jej to co? Komornik odstąpi od zajęcia? A jeśli odstąpi to kartę wypinam i komputer bezużyteczny.