Zajęcie konta bankowego przez dwóch komorników

• Autor wątku Autor wątku Mevist
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mevist

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam mały problem ( w sumie nie ja ale będę opisywał jak to bym ja go osobiście miał, będzie łatwiej ) komornik zablokował moje konto bankowe na które poszło całe moje wynagrodzenie, oczywiście umowa o pracę.

Wszystkie środki zostały zablokowane przez dwóch komorników, nastąpił zbieg egzekucji komorniczej. Nie mam możliwości w tym przypadku wypłacić ani grosz, nawet kwota wolna jest zablokowana.

Dzwonić do komorników dowiaduję się że muszę pisać pisma do wierzycieli itp, Wiecie ile trwa taka forma komunikacji, dnie zamieniają się czasami w tygodnie.

Jak by to był jeden komar to nie było by problemu bo kwota wolna została by mi normalnie wypłacona. W tym przypadku nie da się udowodnić który zabrał moje wolne środki, zwłaszcza że komornik nie ma obowiązku ( jak to powiedział jakiś aplikant w kancelarii komorniczej ) sprawdzać z jakiego tytułu zajmuję pieniądze.

Czekać na przekazanie sprawy do komornika przejmującego obydwie sprawy też nie mogę, bo nie mam za co żyć itp.

Czy jest jakiś artykuł, jakiś przypis prawny który w tym przypadku może szybko pomóc mi odzyskać kwotę wolną?? Czy muszę pisać pisma do wierzycieli i czekać łaskawie na odpowiedz licząc że nie umrę z głodu?

Witam..Odpowiem panu Prosto, jeśli To ta sama sprawa w takiej sytuacji nie mogło dojść do zbiegu spraw a jeśli już doszło To środki finansowe zostaną zabezpieczone w sądzie na jakiś okres czasu do wyjaśnienia pana sprawy..uprzedzam może To potrwać długo. Jeśli nie będzie innych spraw egzekucyjnych w pana imieniu To odzyskanie środków finansowych będzie tylko oddalone w czasie

Powrót