Zajęcie mieszkanie ?

• Autor wątku Autor wątku Optymista11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Optymista11

Witam.Jeśli takowy post już istnieje to przepraszam bo jestem tutaj pierwszy raz i ciężko mi cokolwiek doszukać się.Do rzeczy... moja mama dostała jakiś list z jakiej firmy windykacyjnej i było napisane że jeśli nie wpłaci kwoty za długi to komornik pofatyguję się policją w celu przeszukania tylko że problem polega na tym że moja mam z moim tatą nie mają ślubu a mieszkanie jest ojca i mamy jego nazwisko i czy komornik może zająć te mieszkanie oraz moje rzeczy ? bardzo mi na tym zależy.

Adresowane do mojej mamy.Jakaś firma GetBack z kancelarii prawnej odnoście z ruchomości o dziwo chociaż mamy zadłużone lekko mieszkanie na 4 tys ale jest po trochu spłacane lecz mieszkanie należy do ojca bo dostał hutnicze mieszkanie.

Optymista11 napisał:
.Jakaś firma GetBack
Dowiedz się co to za dług, z jakiego roku i za co? .. FW nie ma uprawnień. Jeszcze daleko do czynności komorniczych.

Tyle że oni chcą wpuścić komornika z policją bo tak piszę na papierze z tej kancelarii co dostałem a moja mama ma spore długi ale boję się że zajmie mi mojego laptopa na którego mam dokument a jest mi do nauki potrzebny.Dodam że mam pracuję i komornik bierze jej połowe wypłaty.

Była jakaś sprawa w sądzie w ogóle? A laptopa swojego to po prostu nie zostawiaj bez opieki.

Jakieś sprawy były przez sądy i mojej mamie bierze pewien komornik także moja mam ma dług dość duży.Generalnie to pożyczki i kredyty w bankach.Ja osobiście nie wiem skąd ona wzieła bo my z bratem do teraz sporo rzeczy nie wiemy.Mama normalnie pracuję i jakiś komornik jej 50% wypłaty zajmuje.

Optymista - GetBack to firma przejmująca długi - radzę się skontaktować i dowiedzieć o jaki dług konkretnie chodzi. Dziwi mnie, ze już czynności komornicze - może wcześniej dostaliście od nich jakieś pisma, telefony?

koliber słony napisał:
Dziwi mnie, ze już czynności komornicze - może wcześniej dostaliście od nich jakieś pisma, telefony?
Pisma i telefony a komornik to dwie rózne bajki. Był nakaz zapłaty na rzecz getback?

Powrót