Zajecie platnosci Allegro

• Autor wątku Autor wątku Bolotin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bolotin

Użytkownik
Odpowiedzi
68
Wiem, że mój dłużnik handluje na Allegro.
Czy komornik może zając wpłacone przez klientów pieniądze na konto Allegro ?

Hmm..jeżeli Allegro ma obowiązek wypłacić takie pieniądze dłużnikowi..to wg mnie nie ma przeciwskazań aby komornik zajął u Allegro.pl wierzytelność z tego tytułu. A wówczas nie do dłużnika a do komornika.

Napisałem do Allegro, ale oni (jak to Allegro) zapewne odpiszą, że nie są stroną w tego typu sytuacjach i nie mogą odpowiedzieć.

Mam jeszcze inny dylemat, wiem, że pod danym kontem na Allegro handluje mój dłużnik (swoje dane podał na stronie "o mnie") niemniej na 99% jestem pewien, że konto jako takie jest zarejestrowane na kogoś innego (dłużnik miał już kilka kont na allegro i jest spalony).

Ciekawe jakby allegro podeszło do sprawy, z jednej strony konto jest zarejestrowane na osobę X, ale strona "o mnie" wskazuje na osobę Y, czy Allegro odrzuciło by wniosek komornika o zajęcie wierzytelności ponieważ dane osobowe się nie zgadzają.. Z drugiej strony konto jest we władaniu mojego dłużnika :) Tyle, że władanie chyba tyczy się jedynie ruchomości? :)

Bolotin napisał:
Napisałem do Allegro, ale oni (jak to Allegro) zapewne odpiszą, że nie są stroną w tego typu sytuacjach i nie mogą odpowiedzieć.
Panu nie muszą odpisywać...komornikowi jak najbardziej...pod rygorem grzywny.

Powrót