D
damian xxx
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 3 902
Tylko po co ?LLawyer napisał:Oczywiście, że ma prawo "odwiedzić" dłużnika w pracy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tylko po co ?LLawyer napisał:Oczywiście, że ma prawo "odwiedzić" dłużnika w pracy
? chcesz jeździć pod zakład pracy dłużnika żeby mu doręczyć korespondencję ? A jak cię pracodawca nie wpuści to będziesz czekał pod bramą na dłużnika? Gratuluję samozaparcia. Szkoda by mi było czasu.LLawyer napisał:art 2 ust 4 pkt 1 ukse
LLawyer napisał:Oczywiście, że ma prawo "odwiedzić" dłużnika w pracy,
LLawyer napisał:art 2 ust 4 pkt 1 ukse ale w związku z innymi art części egzekucyjnej kpc wydaje się czytelniejsze, choć są jeszcze inne do zastosowania z 13 par 2
damian xxx napisał:Tylko po co ?
LLawyer napisał:Wielokrotnie bywają uzasadnione powody.
LLawyer napisał:W sumie praca jak praca, może to być każde miejsce w którym dłużnika zastanie.
LLawyer napisał:Np przed 814 ( z jakiegokolwiek powodu )
Dłużnik może nie odebrać a listonosz wpisze cokolwiek a nawet pracodawca nie przekazać albo nie odesłać.Megaminx napisał:z art. 135 pr 1 kpc w zw. z art. 13 par. 2 kpc i wysłać korespondencję do dłużnika na zakład pracy i listonosz zaniesie.
Megaminx napisał:Na prawdę szkoda czasu na inne kombinacje. Na tym kończę temat bo moja praca stoi.
pozdrawiam.
Arystokrata20 napisał:Niedługo będziecie mogli się Panowie wykazać w roli prawdziwych listonoszy ;-).
Megaminx napisał:No właśnie @Arystokrata, to jest kolejny chory pomysł. Powiedz mi w czym to ma pomóc, bo ja nie wiem. Głupi jestem.
Przecież komornik będzie miał takie same uprawnienia co listonosz tylko list do odebrania zamiast na poczcie to w gminie. Nigdzie nie jest powiedziane że mam szukać dłużnika czy nagabywać sąsiadów i ustalać jego adres zamieszkania.
@LLawyer, a ty chcesz mi powiedzieć, że przy tysiącu listów miesięcznie będziesz się tym przyjmował i czatował na dłużnika przed domem czy zakładem pracy?
Megaminx napisał:to że to dłużniczka i chcesz się umówić na kawę.