D
dan.sc123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Co miesiąc otrzymuje rentę rodzinną po zmarłym mężu w wysokości 890 zł (dodam że z tej renty potrącana jest już kwoto ok. 160 zł), jednak w tym miesiącu (03.08.2016) otrzymałam jedyne 169 zł. Sprawdziłam rachunek bankowy i okazało się że komornik zajął resztę mojej renty, bardzo mnie to zdziwiło ponieważ nie przyszło do mnie żadne pismo o wszczęciu egzekucji komorniczej. Starałam się dzwonić do komornika, ale za każdym razem numer jest zajęty, co nie daje mi żadnej możliwości skontaktowania się z nim. Pojechałam do banku i powiedziałam o zaistniałej sytuacji jednak dowiedziałam się jedynie tego co sama już wcześniej wiedziałam. Wróciłam do domu i w dokumentach znalazłam dwa pisma od t-mobile (wysłane 11.10.2015) w których to zostałam poinformowana że jeśli nie spłacę kwoty 654,42 zł operator będzie uprawniony do przekazania bez dalszych ostrzeżeń informacji o niesolidności płatniczej. Nie znalazłam nic więcej co mogłoby być w większym stopniu powiązane z tą sprawą. Chciałabym jak najszybciej wyjaśnić sprawę ale nie znam się na prawie, dlatego postanowiłam napisać do was i zapytać czy komornik w ogóle może zająć tak dużą część renty rodzinnej. Z góry dziękuję.