Zajęcie ruchomości

• Autor wątku Autor wątku arkadiusz2363
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
arkadiusz2363 napisał:
oki jeszcze jeden pomysł mi sie podsunął na czarną godzinę. jeśli bym podarował ojcu moją częśc jednego samochodu to jest możliwość że dadzą sobie spokój z tym drugim?
Jeśli kwota uzyskana ze sprzedaży samochodu nie pokryje całości długu (oczywiście ze wszystkimi kosztami), to komornik będzie dalej prowadził egzekucję, więc zajmie i udział w drugim pojeździe.
Napisz jutro, co ustaliłeś z komornikiem.

no bo jak pisze w tym piśmie dług to ok 1800 zł a jedno auto wycenione na 2000 więc chyba by starczyło. ok napisze jutro. dzięki za podpowiedzi

arkadiusz2363 napisał:
no bo jak pisze w tym piśmie dług to ok 1800 zł a jedno auto wycenione na 2000 więc chyba by starczyło. ok napisze jutro. dzięki za podpowiedzi
Nie lepiej po prostu spłacić ten niewielki dług i mieć z głowy komornika raz na całe życie?

jeśli sie na to zgodzi to pewnie że lepiej ale nie wiem w ogóle co to za gość nawet. jutro spróbuje sie z nim dogadać:)

A co z tym fantem:
lokata napisał:
Jest Pan pewien, że są identycznej treści? To byłoby dziwne, chyba że Pan również jest dłużnikiem?
Bo nie jest napisane czyj udział zajęto. Żeby potem nie było, że komornik całe pojazdy zlicytuje.

amelia2013 napisał:
Bo nie jest napisane czyj udział zajęto. Żeby potem nie było, że komornik całe pojazdy zlicytuje.
Dostali obaj pismo identycznej treści? Tak? To jak identycznej, to w miejscu, w którym wskazane są dane dłużnika, musiały być podane dane szanownego taty. W każdym z identycznych pism. Po prostu jeden egzemplarz pisma został wysłany do dłużnika, a drugi "do wiadomości" współwłaściciela rzeczy.
Może teraz pozastanawiamy się nad rodzajem czcionki użytej w piśmie?

arkadiusz2363 napisał:
oki jeszcze jeden pomysł mi sie podsunął na czarną godzinę. jeśli bym podarował ojcu moją częśc jednego samochodu to jest możliwość że dadzą sobie spokój z tym drugim?
Tylko co to da? Idź do komornika, pogadaj że sprzedacie jedno auto i dług spłacicie, czy coś podobnego. Bo sprzedacie na pewno drożej niż na licytacji pójdzie. To znaczy o ile pójdzie, bo w skuteczną licytację to szczerze wątpię.

@robilee: ja tylko zwróciłam uwagę, że nie jest napisane czyj konkretnie udział zajęto, to samo lokata.

amelia2013 napisał:
@robilee: ja tylko zwróciłam uwagę, że nie jest napisane czyj konkretnie udział zajęto, to samo lokata.
Oczywiście, że jest to napisane.Tylko dane zostały przez zamieszczającego zamazane. Łatwo się domyślić, iż pod zamazaniem znajdują się personalia dłużnika.

zamazane są dane ojca ponieważ nie chce ich publikować. dziś pojechał do komornika i mam nadzieje że się z nim dogada. wieczorem napisze jeśli będę coś więcej wiedział

Powrót