Zajecie sprzety do sharingu

• Autor wątku Autor wątku baspeeed
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

baspeeed

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam nier wiem czy w dobrym miejscu zadaje pytanie mianowicie miałem wizyte policji i nakaz przeszukania mieszkania w sprawie sharingu jako swiadek.. Nakaz wystawiony byl na mnie choć bylem tam tylko lokatorem dodam iż własciciel mieszkania nie wyraził zgody na przeszukanie ani na zabranie sprzetu tj pc-ta i tunera satelitarnego będądcych własnoscią wlasciciela mieszkania> W związku z tym mam pytanie czy policja dokonała nielegalnego zatrzymania sprzętu i czy w takim wypadku materiały dowodowe ktore zajeli sa zajete nielegalnie i moga zostac wyklucxone w toku postepowania karnego? proszę o odpowiedz na adrs imeilowo poniewaz nie mam internetu dziekuje z gory za informację i raz jeszcze przepraszam jsli pytanie zadane w nie tym miejscu co trzeba kaspeed@buziaczek.pl

Post wydzieliłem i przenosze do Karnego - Colder

[cytat:1ww4hsvk]
W związku z tym mam pytanie czy policja dokonała nielegalnego zatrzymania sprzętu
[/cytat:1ww4hsvk]

Zgoda własciciela nie jest wymagana.

[cytat:1ww4hsvk]
czy w takim wypadku materiały dowodowe ktore zajeli sa zajete nielegalnie i moga zostac wyklucxone w toku postepowania karnego?
[/cytat:1ww4hsvk]
nie

:D ciekawe który właściciel by się zgodził na zajęcie mu sprzętu -wiedząc ,że jest na nim zainstalowane nielegalne oprogramowanie...? :D

Powrót