J
jarro123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam!
Kilka dni temu otrzymałem korespondencje z ZUS-u, jest to informacja wysłana przez właściwy dla mnie odział ZUS-u o przesłaniu komornikowi z Łodzi danych dotyczących pobieranego przeze mnie świadczenia.
Korespondencja ta dostarczona została na mój obecny adres
zamieszkania (nie pokrywający się z adresem
zameldowania). Dodam, że pod obecnym adresem mieszkam od
siedmiu lat (używam jednocześnie tego adresu, jako adresu
korespondencyjnego dla wszelakich instytucji i firm).
Z ciekawości udałem się pod adres mojego zameldowania
(była to pierwsza od siedmiu lat wizyta) i znalazłem
zatknięte za framugę drzwi awizo InPostu. Okazało się, że
pod adres zameldowania dostarczono mi pismo - o zajęciu świadczeń
przedemerytalnych przez komornika.
Treść pisma zawiera informację, iż:
"Komornik sądowy przy sądzie rejonowym dla Łodzi Widzewa - Piotr Pietrasik zgodnie z wnioskiem wierzyciela Raport S.A. w Koszalinie działając na podstawie tytułu wykonawczego postanowienia Sądu Rejonowego w Lublinie zaopatrzonego w klauzulę wykonalności z 2010-09-10 zobowiązuje ZUS - Częstochowa do potrącenia dłużnikowi (tu moje dane osobowe) należności z tytułu pobieranych przez dłużnika świadczeń do wysokości egzekwowanego roszczenia na zaspokojenie poniższych roszczeń:
należność główna: 808 zł
odsetki na dzień 30.11.2010: 737 zł
Niestety pismo nie zawiera informacji o tym co to jest za zadłużenie, a ja zupełnie nie wiem czego ono dotyczy. Wnioskuję jedynie z wysokości odsetek, że jest to sprawa dość odległa w czasie.
W jaki sposób mogę dowiedzieć się czego dotyczy to zadłużenie i co zrobić w przypadku, gdy okaże się, ze uległo przedawnieniu?
Będę wdzięczny za zainteresowanie tą sprawą.
Kilka dni temu otrzymałem korespondencje z ZUS-u, jest to informacja wysłana przez właściwy dla mnie odział ZUS-u o przesłaniu komornikowi z Łodzi danych dotyczących pobieranego przeze mnie świadczenia.
Korespondencja ta dostarczona została na mój obecny adres
zamieszkania (nie pokrywający się z adresem
zameldowania). Dodam, że pod obecnym adresem mieszkam od
siedmiu lat (używam jednocześnie tego adresu, jako adresu
korespondencyjnego dla wszelakich instytucji i firm).
Z ciekawości udałem się pod adres mojego zameldowania
(była to pierwsza od siedmiu lat wizyta) i znalazłem
zatknięte za framugę drzwi awizo InPostu. Okazało się, że
pod adres zameldowania dostarczono mi pismo - o zajęciu świadczeń
przedemerytalnych przez komornika.
Treść pisma zawiera informację, iż:
"Komornik sądowy przy sądzie rejonowym dla Łodzi Widzewa - Piotr Pietrasik zgodnie z wnioskiem wierzyciela Raport S.A. w Koszalinie działając na podstawie tytułu wykonawczego postanowienia Sądu Rejonowego w Lublinie zaopatrzonego w klauzulę wykonalności z 2010-09-10 zobowiązuje ZUS - Częstochowa do potrącenia dłużnikowi (tu moje dane osobowe) należności z tytułu pobieranych przez dłużnika świadczeń do wysokości egzekwowanego roszczenia na zaspokojenie poniższych roszczeń:
należność główna: 808 zł
odsetki na dzień 30.11.2010: 737 zł
Niestety pismo nie zawiera informacji o tym co to jest za zadłużenie, a ja zupełnie nie wiem czego ono dotyczy. Wnioskuję jedynie z wysokości odsetek, że jest to sprawa dość odległa w czasie.
W jaki sposób mogę dowiedzieć się czego dotyczy to zadłużenie i co zrobić w przypadku, gdy okaże się, ze uległo przedawnieniu?
Będę wdzięczny za zainteresowanie tą sprawą.