Zajęcie wynagrodzenia, bez wcześniejszego wezwania do spłaty.

• Autor wątku Autor wątku KamilKalisz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KamilKalisz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, z początku chciałem zaznaczyć że jestem tutaj nowy i obce mi jest prawo dlatego pojawiłem się tutaj by dowiedzieć się paru rzeczy.

A więc sprawa wygląda tak, dnia dzisiejszego dostałem papier o zajęciu wynagrodzenia za prace i wejście na konta bankowe. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani jednego pisma o wezwaniu do spłaty lub jakiegokolwiek papierka.

Wiem że jest to zadłużenie za mandat który otrzymałem gdy półtora roku temu jechałem bez biletu w tramwaju we Wrocławiu.
Teraz pismo otrzymałem że nakaz zapłaty wydany jest przez Sąd Rejonowy Lubin-Zachód co też jest dla mnie nie jasne ponieważ nigdy moja noga nie staneła w Lublinie a jeżeli faktycznie chodzi o ten mandat to otrzymałem go w Wrocławiu .

Możliwe jest zajęcie konta i wynagrodzenia bez wcześniejszego wysłania zawiadomienia ? Czy można się jakoś w tej sprawie bronić czy jest to od razu sprawa którą trzeba zakończyć spłatą ?

Proszę o podpowiedź i pozdrawiam.

Można setki wątków http://forumprawne.org/search.php
KamilKalisz napisał:
za mandat który otrzymałem gdy półtora roku temu jechałem bez biletu w tramwaju we Wrocławiu.
To nie mandat - opłata.
KamilKalisz napisał:
Sąd Rejonowy Lubin-Zachód
EPU - wygoogluj
KamilKalisz napisał:
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani jednego pisma o wezwaniu do spłaty lub jakiegokolwiek papierka.
Zmieniałeś adres zamieszkania, podałeś kontrolerom jaki adres?
Dodam, że ewentualny sprzeciw spowoduje zwłokę i dodatkowe koszty.
KamilKalisz napisał:
Możliwe jest zajęcie konta i wynagrodzenia bez wcześniejszego wysłania zawiadomienia ?
Jak poczułeś, możliwe.

korf napisał:
Dodam, że ewentualny sprzeciw spowoduje zwłokę i dodatkowe koszty.
Niekoniecznie. Może załapał się na przedawnienie?
Trzeba by znać datę przejazdu i wniesienia pozwu

Czy ty rozumiesz znaczenie słowa "ewentualny"? Nie znając dat co można napisać?
Można tylko rozważać
KamilKalisz napisał:
gdy półtora roku temu jechałem bez biletu w tramwaju we

Powrót